FOTO  TRAGEDIJA KOD POSUŠJA Preminulo osmero mladih, imali su 18 i 19 godina

Posušje Tribistovo tragedija
hercegovina.info

Nezapamćena tragedija pogodila je Općinu Posušje. Tijekom noći je u mjestu Tribistovo preminulo osam mladih osoba. Kako neslužbeno doznajemo od lokalnog stanovništva, preminuli su u vikendici od posljedica gušenja plinom iz agregata.

“Jutros u 10 sati dobili smo prijavu da je u mjestu Tribistovo pronađeno više osoba koje su smrtno stradale”, potvrdila je za medije glasnogovornica MUP-a Zapadnohercegovačke županije Martina Medić.

Na mjestu događaja bili su policija, tužitelj i druge službe koje su obavili očevid i utvrđuju razloge nesreće. 

"U kući je pronađeno osam mrtvih tijela, četiri muške i četiri ženske osobe, svi sa područja Posušja. U tijeku je očevid. Uzrok smrti bit će poznat nakon izvršene obdukcije", naveo je za hercegovina.info županijski tužitelj Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Josip Aničić.

Posušje Tribistovo tragedija

"U nezapamćenoj tragediji u Posušju smrtno je stradalo osam mladih između 18 i 19 godina," potvrdio je uime MUP-a ŽZH, Milan Galić.

"U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju", ispričao je Galić.

Načelnik općine Posušje izrazio je sućut obiteljima nastradalih.

"Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad", objavljeno je na web stranici i Facebooku općine.

Zbog nezapamćene tragedije, objavljeno je kako su zatvoreni skijalište i ugostiteljski objekti na Blidinju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.