Tragedija kod Imotskog: 15-godišnji dječak se utopio u rijeci

Ljudi su se skupili na obližnjem kupalištu i vidjeli dječaka u rijeci kako se utapa. Pokušali su ga spasiti i izvući, no dječaku nije bilo spasa, prenosi 24sata.hr.

Poginuli dječak je zajedno s kolegama iz osnovne škole Krivodol došao na kupalište kraj rijeke Vrljike proslaviti završetak školske godine. Dječak je zajedno s ostalima skakao u rijeku s dva metra visokog Plavog mosta. No kad je skočio u vodu, povukao ga je vir. Pokušao se othrvati vodi, a kad je jedan od starijih mladića koji su prolazili kraj rijeke skočio za njim da mu pomogne, i sam je počeo tonuti. Tad su ga preostali mještani izvukli.

Djeca su bila u šoku i po njih su ubrzo došli roditelji. Mještanin koji je pokušao spasiti dječaka prebačen je na Hitnu pomoć, ali nije bio ozlijeđen. Kako doznajemo, poginuli dječak iz sela Grubine bio je jedan od petero djece u obitelji.

Prije četiri godine na istom tome mjestu je jedna mještanka spasila djevojku koju je također povukao vir.

Mještani kažu kako je rijeka Vrljika na mjestu na kojem su djeca skakala vrlo nepredvidiva, a da virovi često nastaju. U rijeci je u petak temperatura bila oko 10 stupnjeva Celzijevih, dok je temperatura zraka bila viša od 30, pa kažu kako je moguće da je dječak doživio šok kad je upao u hladnu vodu. Rijeka je na tome mjestu duboka oko dva metra.