Teška prometna nesreća u Tasovčićima: Poginula dva mladića iz Čapljine

Policija FBiH
Njih su dvojica smrtno stradala kada su se automobilom marke renault 19( reg.oznake 735-A-937) pri velikoj brzini zabili u brdo pokraj magistralne ceste M-17 na ulazu u Čapljinu. U PU Čapljina jutros oko 01,30 sati dojavljeno je kako se vozilo zabilo u brdo i kako ima stradalih.

Vozilo, kojim je upravljao Željko Brajković, je po izlasku iz tunela na ulazu u nasljelje Tasovčići iz pravca Počitelja usljed prevelike brzine najprije prešlo na lijevu stranu kolnika te se silovito zabilo u brdo. Prizor na mjestu nesreće je bio zaista stravičan. Oba mladića su smrtno stradala na licu mjesta, a  iz vozila su obojica izletjela kroz su suvozačevo staklo na vratima. Koliko je silovit bio udarac vozila u brdo pokraj prometnice najbolje pokazuje podatak da je motor vozila izletjeo te su ga pronašli  tridesetak metara dalje, a automobil se nakon višestrukog prevrtanja zaustavio tek 60-tak metara od poginulih mladića.

Njihovi prijatelji, s kojima su bili tu večer i nekoliko trenutaka prije pogibije, ostali su u šoku i nitko nije nije ni slutio kako će se na tako okrutan način ugasiti dva mlada života.

„ Iz noćnog kluba su trebali otići u Počitelj također na glazbu, ali su Brajković i Puljić velikom brzinom projurili kroz Počitelj i krenuli ka Čapljini. Prije toga su rekli kako idu u Čapljinu u pekarnicu kupiti nekog peciva. Kolege su u drugom vozilu išli iza njih i pokušali ih blicanjem upozoriti da smanje brzinu na vozili. Nažalost, u tome nisu uspjeli i stigli su tek kada se auto zabio u brdo i kada se počelo dimiti na sve strane. “ - rekao nam je jedan od mladića koji su u trenutku nesreće bili u blizini društva smrtno stradalih mladića.

Očevid je uz pripadnike krim odjela PU Čapljina izvršio dežurni županijski tužitelj  Adis Nuspahić, a policija još istražuje okolnosti koje su dovele do ove strašne nesreće.

Smrtno stradali mladići Brajković i Puljić su iz čapljinskog naselja Grabovine i u trenutku nesreće sa njima u vozilu  nije bio više nitko. I vozilo sa njihovim kolegama, koji su se kretali iza renaulta 19, moralo je dugo kočiti te je udarilo u zaštitnu ogradu sa desne strane magistrale te se odbilo na prometnicu. Srećom, nije naišlo neko drugo vozilo pa je izbjegnuta još jedna tragedija.

Frano Matić | Večernji list