Teška nesreća na A3

Prometna nesreća na autocesti
24sata.hr

U sudaru dva automobila na autocesti A3 kod Velike Kopanice poginuo je čovjek, petero je ozlijeđeno, javljaju iz PU Brodsko-posavske. Ta dionica autoceste je zatvorena, vozi se obilazno, objavio je HAK

- Automobili su se sudarili na južnom kolničkom traku, kod Velike Kopanice. Ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu "Dr.Josip Benčević" u Slavonskom Brodu - rekli su iz PU Brodsko-posavske.

Neslužbeno doznajemo da je putnik iz jednog od vozila teško ozlijeđen. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila, ova su vozila u smjeru Lipovca. Prema još ne potvrđeno informaciji automobil švicarskih registarskih oznaka sustigao je ispred automobil pulskih registarskih oznaka i zabio se u njega. Poginuli je vozač automobila švicarskih registarskih oznaka - rekao je jedan od djelatnika HAC-a koji su došli ukloniti rasute dijelove automobila.

Policija je u nazočnosti zamjenice Županijskog državnog odvjetništva obavila očevid, koji će dati odgovor na to kako je došlo do ove tragične nesreće, da li je bio u pitanju umor, magla, sklizak kolnik ili neprimjerena brzina.

HAK je objavio da je zbog prometne nesreće zatvorena dionica autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda u smjeru istoka (Lipovca), a kolona vozila je oko dva kilometra. Vozi se obilazno kroz mjesta Beravci i Gundinci. HAK upozorava vozače da su kolnici lažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti.

Ponegdje ima i magle. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.