Terorista Čauševića štiti njegov rođak - načelnik policije

- Mi smo ovu skupinu vehabija bili uhitili koncem prošle godine, kada smo ih spriječili u namjeri da miniraju tri crkve u Bugojnu - kaže nam bugojanski policajac, uključen u istragu podmetanja automobila bombe u Bugojnu, koji je tražio anonimnost.

- To je poznata bugojanska skupina koju vodi Rijad Rustempašić, kojemu se sada sudi na Sudu BiH. Dok su bili na ispitivanju i ovdje kod nas u policijskoj postaji, prijetili su da će nam se osvetiti. Njegov brat Muhamed Rustempašić izišao je iz pritvora u travnju, pod uistinu čudnim okolnostima: optužen za terorizam, prijetnju je brzo i realizirao, prenosi slobodna dalmacija.

Znakovito je da oni znaju čak i u kojem je trenutku - točno u pet sati - u postaju trebalo doći više od trideset policajaca radi osiguranja vjerskog skupa u Ajvatovici i da su upravo taj trenutak odabrali za aktiviranje automobila bombe.

Tu informaciju nisu imali čak ni radnici MUP-a, ali su je teroristi znali. Jasno je da su htjeli masovno stradavanje. Haris Čaušević, vehabija s debelim krim-dosjeom, koji je aktivirao automobil bombu - a što je i priznao u istrazi - blizak je rođak sadašnjeg načelnika Policijske postaje Bugojno Islama Čauševića. Na našu tvrdnju da je Haris Čaušević u tom slučaju napao rođaka, naš izvor kaže:

 - Haris Čaušević je poznat po kriminalu, u kući smo mu pronašli mnogo naoružanja i eksploziva, a aktualni načelnik donedavno je vodio kriminalistički odjel u postaji Bugojno. U pet sati ujutro, kada je policija napadnuta, načelnik Islam Čaušević nije bio u postaji. Prije možemo kazati da je Harisa Čauševića cijelo ovo vrijeme štitio njegov rođak Islam, policijski djelatnik.

slobodna dalmacija