'Tebra': Policija i dalje traga za osumnjičenim u SIPA-inoj akciji kod Čapljine

samoubojstvo, akcija "Tebra", Sipa, Tebra, pucnjava, Sarajevo, Sarajevo, ubojstvo, policija, požar, istraga, zenica, pucnjava, ozljede, policija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje tragaju za osobom koja se dovodi u vezu sa 300 kilograma droge koja je zaplijenjena prošle sedmice kod Čapljine.

Glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović rekao je za Klix.ba da se nastavljaju mjere i radnje na lociranju i hapšenju osumnjičene osobe o čijem identitetu u ovoj policijskoj agenciji nisu željeli govoriti.

Drugi osumnjičeni u ovom predmetu je uhapšen na području Istočnog Sarajeva proteklog petka zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organiziranog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama. Neslužbeno, riječ je o V. M. iz Gabele.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narkotržištu u zemljama EU dostiže iznos veći od 2 milijuna eura, priopćeno je danas iz Tužiteljstva BiH.

Iz Tužiteljstva je rečeno da je zaplijenjeno "oko pola tone droge", dok su iz SIPA-e priopćili da se radi o 300 kilograma.