Talijanka (17): Na povratku iz BiH silovao me hrvatski graničar

Talijanka (17): Na povratku iz BiH silovao me hrvatski graničar
Talijanski mediji objavili su da se maloljetna djevojka vraćala s dečkom i da ih je na graničnom prijelazu Stara Gradiška zaustavio policajac koji im je, nakon što je kod njih pronašao bocu alkoholnog pića, naredio da pođu s njim u službene prostorije, prenosi Dnevni avaz.

Djevojka je izjavila da je petnaestak minuta ostala sama s policajcem koji je to vrijeme iskoristio za seksualni napad, što ona nije rekla dečku nego je po dolasku u Italiju ispričala majci. Potom su njih dvije otišle u sjedište policije u Padovi i prijavile hrvatskog graničnog policajca.

Djevojka je odvedena na liječnički pregled i utvrđeno je da je u teškom šoku, zbog čega joj je odmah pružena psihološka pomoć.

Talijanski policajci potvrdili su da su zaprimili prijavu koja je odmah proslijeđena nadležnom tužiteljstvu, koje je sve informacije proslijedilo talijanskom Ministarstvu vanjskih poslova posredstvom kojeg bi sa slučajem trebalo biti upoznata i hrvatska strana.

Hrvatska policija priopćila je da nema nikakvih podataka o slučaju silovanja na prijelazu Stara Gradiška.

"Sve što znam o tom slučaju pročitao sam na internetskim portalima", rekao je načelnik Brodsko-posavske Policijske uprave Darko Petek i dodao da je riječ o ozbiljnim optužbama, prenosi Avaz.