Svladao ga umor: Poginuo je naslonjen na svoju djevojku

Matija Capar, futsal dinamo, Matija Capar

Malo smo pričali, a onda je Capi rekao: ‘Ajmo krenuti više, da dođemo u Zagreb'", opisuje član kluba Josip Štivičić koji je vozio kombi s kadetima kluba Futsal Zagreb iza Renault Clija u kojemu su poginuli legendarni malonogometni trener i igrač Matija Capar (33) te kadet Oskar Kadrnka (15).

"To je film koji mi se nikad neće izbrisati... Blinkao sam, trubio, da sam mogao ruku ispružiti da ga povučem. Vikao sam: ‘Ne Capi, ne!'. Iako znam da te riječi ne mogu pomoći, ali sam vikao. Kao da te riječi mogu povući auto natrag na cestu. Bilo je to deset sekundi u kojima vidiš da prijatelj ide u smrt, a ne možeš pomoći. Čim je skrenuo desno, znao sam da je gotov", ispričao je Štivičić za 24 sata.
Otkriva da se Clio barem 20 puta dijagonalno prevrtao, udario u zaštitnu ogradu, popeo se na nju, pa zaustavio na stupu od mosta na četiri metra visine.
"Vjerujte, izgledalo je kao rušenje aviona. Matija je bio mrtav na mjestu. Bio je naslonjen na svoju djevojku. Taj drugi kadet je izašao neozlijeđen", kaže dodajući da pretpostavlja da su svi u automobilu spavali.
"Vidio sam kad je Capijev auto skrenuo, kad je počeo vibrirati po travi... On je očito toliko zaspao da ga nije mogla probuditi ni moja truba ni vibracije na travi", kaže Josip.