Svjedočit će dvoje očevidaca nestanka Antonije Bilić (17)

Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, predložio je da se u nastavku istrage protiv Dragana Paravinje (43), osumnjičenog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić (17), saslušaju još dva svjedoka. Jedan od njih, objasnio je Ljubičić, bio je očevidac događaja na čikolskom mostu 7. lipnja kada je Antonia Bilić nestala. Paravinji, osuđenom silovatelju u Srbiji i BiH, u ponedjeljak je za dodatnih mjesec dana produžen pritvor u kojem je od privremenog izručenja Hrvatskoj. Tu je informaciju potvrdio i Paravinjin odvjetnik Branko Baica.

Baica je nakon ispitivanja desetak svjedoka pretprošlog tjedna kazao da ni jedan od svjedoka nije vidio ulazak Antonije Bilić u kamion Dragana Paravinje. No njegov kolega Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, na to je odgovorio da postoje osobe koje su vidjele da se Paravinja kamionom zaustavlja pokraj 17-godišnje Drnišanke i da je tada posljednji puta viđena.

U Srbiji su na temelju hrvatske zamolnice trebali biti ispitani supruga i otac Dragana Paravinje, no tu informaciju danas nije bilo moguće provjeriti. S obzirom na privremeno izručenje iz BiH, Paravinja koji je policiji priznao, a istražnom sucu u Šibeniku porekao ubojstvo Antonije Bilić, prije suđenja bit će vraćen u BiH pa potom ponovno izručen Hrvatskoj. Obitelj Bilić ogorčena je činjenicom da je policija kasno identificirala Paravinju iako se znalo da osuđeni silovatelj vozi kamion po Hrvatskoj. Ogorčeni su i zbog činjenice da je Paravinja, koji se sumnjiči i za pokušaj silovanja na području Omiša, uspio pobjeći iz Hrvatske.

izvor: 24sata.hr