Svi zločini Dragana Paravinje: Serijski silovatelj i ubojica napao je žene barem 12 puta!

Dragana Paravinju već godinama u nekoliko država prate sumnje, optužbe i osude za učestalo nasilničko ponašanje prema brojnim ženama, piše jutarnji list.
Iz različitih iskaza svjedokinja, policijskih potvrda i sudskih spisa postupno se slaže zastrašujući mozaik o višegodišnjim zlodjelima serijskog silovatelja i vjerojatnog ubojice s barem 12 slučajeva nasrtanja na žene, kojega u najmanje pet država sve dosad nisu uspjeli zaustaviti.

1. Silovanja u Srbiji

Još prije osam godina Paravinja je pravomoćno osuđen u Srbiji na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja na području Sremske Mitrovice. Silovati je pokušao 1996. u Inđiji, a godinu potom u takvom je zlodjelu uspio u Golubincima. Kaznu nije odslužio, pobjegavši u Hrvatsku i zlorabeći dvojno državljanstvo, a izručenje Srbiji je izbjegao i kasnije kada je prema međunarodnoj tjeralici pritvaran u Sloveniji i Njemačkoj.

2. Zasjeda u Vojvodini

Ovih dana medijima se javila još jedna njegova žrtva, koju je u Novoj Pazovi, također u Vojvodini, kao i u dva spomenuta slučaja, čekao u zasjedi u mraku i nasilnički ugurao u automobil, ali je nekako uspjela pobjeći. Bilo je to prije 11 godina. Paravinja je pred sudom odavao dojam mirnog čovjeka, a i tada je uživao punu potporu supruge koja mu je i ovih dana pomagala u bijegu.

3. Zločini u istočnom Sarajevu

Pet puta je sumnjičen i u BiH, a od toga u tri slučajeva nije bilo prikupljeno dovoljno dokaza. Zbog silovanja djevojke u srpskom istočnom predgrađu Sarajeva 2005. za njim je bila raspisana još jedna međunarodna tjeralica, kojoj je također dosad izmicao.

4. Nasrtaj na djevojku kod Omiša

I u Hrvatskoj je svoju monstruoznost pokazivao i prije tragičnog nestanka maloljetne Drnišanke. Prošlog ljeta nasrnuo je na 25-godišnju djevojku kod Omiša, ali mu je ta autostoperica ipak u posljednji trenutak pobjegla, pa u šoku sve prijavila policiji. Ovih dana ga je prepoznala prema objavljenim fotografijama.

5. Napadi na autostoperice

Tjeralica protiv njega raspisana je i zbog napada na jednu Istranku. Na autostoperice je vrebao i na cesti između Zadra i Rijeke.

6. Strava na Murteru

Osobito grozan slučaj zbio se u jesen prije tri godine. Paravinja se najprije agresivno udvarao konobarici kafića u Murteru, kojoj je ostavio rukom napisan svoj broj telefona, a zatim se ‘prebacio’ na 48-godišnju Slovakinju Vieru Malovikovu, koja je na Jadranu također katkad stopirala. Te godine je na ljetovanju bila s mužem, koji je plaćao račun u jednom murterskom restoranu kada mu je supruga nestala. Tijelo nesretne žene pronađeno je gotovo tri mjeseca kasnije, početkom 2009., i bilo je već u takvom stanju da se nije moglo utvrditi je li nesretnica bila silovana.