Susjeda zatukao lopatom pa mu masirao srce

privodjenje
privodjenje
Potom ga je vidjela kako izlazi iz vozila i udara njenog supruga lopatom.

- Vidjela sam da je Azem udaren lopatom po glavi, ali nisam sto posto sigurna je li to bio Enes - kazala je Mirsada Ćesir, kojoj se Enes jučer izvinio zbog svega uvjeravajući je da njemu i njegovom ocu Suvadu nije bila namjera da učine bilo kakvo zlo Azemu, a kamoli da mu naškode.

Više detalja o krvavom epilogu svađe susjeda između Bašalića i Ćesira dao je Enesov prijatelj Nenad Kecman, koji je s njim bio u Reanultu kojim je udaren ubijeni. Za Kecmana je udarac vozilom bio nenadan, jer je, poznajući obje strane, mislio da će se sukob završiti samo razgovorom.

Prema riječima svjedoka, Enes je izašao iz vozila i udario rukom i nogom Azema, koji se pridigao i davao otpor. Potom je Suvad nasrnuo na susjeda lopatom, zadavši mu nekoliko udaraca, iako ih je Kecman pokušao odgurati od Azema.

Medicinska setra Hitne pomoći u mirovini Jansina Pandžo zatekla je Suvada Bašalića kako pokušava pružiti prvu pomoć Azemu masirajući mu srce. Nakon što je utvrdila da nastradali nije davao znake života, ona je nastavila da masira srce Azemu, dok mu je optuženi Suvad davao vještačko disanje.