SUMORNO JUTRO U četiri prometne nesreće u BiH i Hrvatskoj poginulo 16 osoba

Prometna nesreća kod Slavonskog Broda
SB online

U prometnoj nesreći koja se jutros oko 5:35 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec (Hrvatska), u slijetanju poljskog autobusa smrtno je stradalo 12 osoba, a 31 je ozlijeđena, neke teže, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.  

Na izvanrednoj konferenciji za medije u Varaždinu rekao je da je Centar 112 dobio prvu informaciju da se na autocesti A4 dogodila strašna prometna nesreća od državljanke Poljske koja je bila u autobusu.

"Odmah su izašle sve žurne službe na teren. Prva je izašla hitna služba, 16 timova, zatim policija, vatrogasci i naravno djelatnici HAC-a", rekao je ministar unutarnjih poslova.

Na mjestu nesreće poginulo je 11 osoba, a 32 su zbrinute u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. "Nažalost, još jedna osoba koja je bolnički zbrinuta u međuvremenu je preminula, tako da u ovom trenutku imamo 12 osoba koje su izgubile život u ovoj prometnoj nesreći", dodao je Božinović, prenosi Hina.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki potvrdio je kako su u autobusu bili hodočasnici koji su išli u Međugorje.

Inače, najteže prometne nesreće autobusa na hrvatskim cestama su 14 poginulih i 22 ozlijeđenih u nesreći slovačkog autobusa na autocesti A1 u blizini Gospića 7. rujna 2008.; deset poginulih i više desetaka ozlijeđenih u slijetanju autobusa kosovskih registarskih oznaka na autocesti kod Slavonskog Broda 25. srpnja 2021. te osam poginulih i 44 ozlijeđena putnika u češkom autobusu, koji je 23. lipnja 2012. sletio s autoceste A1 i prevrnuo se.

Poginuo mladić

U prometnoj nesreći kod Zenice (BiH) poginuo je 28-godišnji mladić inicijala B. M. 

Kako su za 'Dnevni avaz' rekli iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, do nesreće je došlo u 3 sata u mjestu Donja Vraca.

U nesreći je sudjelovalo putničko motorno vozilo marke Mercedes kojim je upravljala osoba inicijala B.A. (32), a s njim su bili putnici B.M. (28), D.D. (33) i S.E. (23), svi iz Zenice.

U 3:30 sati B. M. je od zadobivenih ozljeda preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Izgubljena dva mlada života

Dvije osobe su poginule, a tri su ozlijeđene jutros oko 6:25 sati u Sikirevcima, između Slavonskog Broda i Županje (Hrvatska) kada je automobil sletio s kolnika, izvijestila je slavonskobrodska policija. 

Ozlijeđeni su prevezeni vozilima Hitne medicinske pomoći na liječenje.

Policijski službenici su osigurali mjesto događaja i regulirali su promet, a očevidom u suradnji s općinskim državnim odvjetništvom utvrdit će se činjenice i okolnosti nastanka prometne nesreće, dodaje se u priopćenju.

Auto pregazio pješakinju

Mlađa ženska osoba poginula je u prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Makarskoj (Hrvatska), izvijestila je u subotu splitska policija.

Nesreća se dogodila u 5 sati kada je osobno vozilo u Ulici Stjepana Ivčevića naletjelo na pješakinju koja je od zadobivenih ozljeda, unatoč naporima splitskih liječnika, umrla u KBC-u Split, piše Hina.

Na mjestu nesreće obavljen je očevid.