Sukob zbog ekavice: "Psovao mi je majku četničku, a ja sam mu rekao da je ustaša"

namještanje utakmica, silovanje, pljačka, tučnjava, prometna nesreća, droga, Sipa, krađa, napad, novinar, ubojstvo, Orašje, pucnjava, pucnjava, ranjavanje, Sarajevo, nk šibenik, pekara, krađa, Međugorje, glamoč, pokušaj ubojstva, prometna nesreća, kobilovača, samoubojstvo, opine, prometna nesreća, potpolje, Livno, kosturnica, maloljetnici, Tomislavgrad, prometna nesreća, MUP HBŽ, prometna nesreća, žepče, pogibija, Drniš, prometna nesreća, ubojstvo, profesorica, Zagreb, policijska uprava, Mostar, policija, zapaljeno vozilo, prometna nesreća, Čapljina, ubojstvo, samoubojstvo, Ljubuški, prekršaj, kazna, Imotski, svekrva, otrov, heroin, šverc, karlovac, Posušje, krađa, zlato, Buna, sudar, prometna nesreća, drvar, Kupres, MUP HBŽ, prometna nesreća, Sarajevo, Mostar, pljačka, provala, Mostar, prometna nesreća, prometna nesreća, Slavonija, ubojstvo, Zagreb, prometna nesreća, pogibija, Metković, prometna nesreća, prometna nesreća, stravično, Kutjevo, prometna nesreća, Zagreb, s

Prema našim informacijama, radi se o obitelji koja je srpske nacionalnosti i koja ima hrvatsko državljanstvo, a živi u Njemačkoj, prenosi index.hr.

Oni su na plaži pričali ekavicom pa im je pristupio pijani 47-godišnjak, kojemu je kasnije izmjereno 2,28 promila alkohola u krvi. Prvo je verbalno napao 40-godišnjaka, a zatim ga počeo i odgurivati. Napadaču se pridružio i 16-godišnjak sa zadarskog područja koji je napao djecu 40-godišnjaka. Napadnuti su odbili liječničku pomoć, a napadači su uhićeni i jutros privedeni prekršajnom sucu.

"Optužili su nas da im razbijamo automobile"

Srpski turisti koji su se zatekli na plaži u Dubokoj dragi nisu željeli komentirati jučerašnji incident. Jedan 16-godišnjak iz Podgradine je objasnio kako mu je otac rekao da ne ide na plažu u Duboku dragu jer će je čuvati policija pa samo može imati problema. Mladići objašnjavaju što se jučer dogodilo.

"Naši su prijatelji došli u Duboku dragu, a među njima je bio i ovaj 16-godišnjak što je priveden prekršajnom sucu. Kad su došli do plaže, iz mora su izišli Srbi i počeli govoriti da što mi razbijamo njihove aute i što uopće dolazimo na tu plažu kad se zna da je ta plaža njihova bila i prije rata", govore mladići te dodaju kako su pritom mislili na Srbe iz Islama Grčkog kojih je jučer na plaži bilo 50-ak, piše Jutarnji list.

"U nedjelju će cijelo selo na plažu pa da vidimo koga će potjerati"

"Tu je počela svađa i prepirka, a poletila je i pokoja triska. Srbi su zvali policiju, a prijatelji nas. Kad smo otrčali tamo, već je došla policija i u maricu potrpala jednog prijatelja od 19 godina, petoricu od 14 do 16 godina i ovog starijeg mještanina Žužu koji se nije ni približio Srbima. On se bio napio, pa je iz borove šume iznad plaže krenuo nizbrdo i pjevao 'Srbijo znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj'", pričaju mladići te dodaju kako je i on završio u policijskoj postaji.

Kažu kako ih roditelji upozoravaju da ne idu u Duboku dragu, a oni se pravdaju kako ništa nisu napravili, iako su ih optužili za razbijanje automobila. "U nedilju će cilo selo ići na tu plažu, pa da vidimo koga će oni potirati", zaključili su mladići iz Podgradina.

"Obitelj mi je zvjerski napadnuta"

Napadnuti Zoran Pantelić je kazao kako je na odmor došao kao turist, a sada samo želi otići jer mu je obitelj "zvjerski napadnuta". Priča kako je bio u moru kada mu je supruga viknula da se netko mota oko njegova automobila, nakon čega su počele provokacije.

"Govorio je da je ovo hrvatska zemlja. Meni je psovao majku četničku, a ja sam njemu rekao da je ustaša. Sve se smirilo, ali onda se pojavio taj čovjek i još desetak mladića s letvama i nekim čekićem", kazao je Pantelićev sin, piše Večernji list. Zoran je dodao kako je napadaču rekao da se smiri, na što je mladić koji je došao s njim njegova sina bokserom udario u lice.

"Ošamario je i njegova brata, a i još jednog 14-godišnjaka, no ovaj mu je vratio", rekli su Pantelić i njegovi prijatelji. Na napad je reagirao i ministar turizma Damir Bajs koji tvrdi kako je dobro što je policija odmah reagirala. "Ne možemo osigurati da se incidenti ne dogode u sezoni, ali možemo da pravna država, kao sada, odmah reagira. I to jednako prema svima bez obzira na nacionalnost", kazao je ministar Bajs te dodao kako incident nije dobra poruka jer se Hrvatska promovira kao sigurna zemlja.