Sudionici nesreće tvrde da su pretučeni, povjerenik kaže da je goraždanski policajac spašavao život

goražde, nesreća

Informacije o navodnom maltretiranju četvorice mladića iz Republike Srpske od goraždanskih policajaca, koje je novinarima ATV-a dao otac jednog od njih, kategorično je demantirao Adem Laković, policijski komesar Bosansko-podrinjske županije.

Događaj, koji je prijavljen unutarnjoj kontroli, koja je pokrenula provjere, dogodio se 3. kolovoza, kada je automobil u kojem su se nalazila četvorica mladića naišao na mjesto na kojem se ranije dogodila prometna nezgoda i udario u vozilo koje je sudjelovalo u nezgodi, a potom i u automobil policijske patrole koja je radila očevid.

Otac suvozača u automobilu tvrdi da su mladići potom prošli policijsku torturu i da su ih udarali policajci, zbog čega ih je prijavio unutarnjoj kontroli. Svoje navode potkrjepljuje audio snimkom s mobitela, koji je ostao uključen nakon sudara.

Sudionici prometna nesreću bili su u vidno u alkoholiziranom stanju i izazivanjem nove nezgode na magistralnoj cesti životno su ugrozili i naše policajce, koji su radili očevid. Dodatno su oštetili vozilo koje je ranije imalo nesreću, a potom naš službeni automobil. Policajac iz patrole morao se baciti u kanal pored ceste kako bi izbjegao da i njega ne ozlijede. Naše policajce je spasila sreća, jer su prvo udarili u već oštećeno vozilo na cesti. I nakon svega, nakon što su prevezeni u bolnicu kako bi im se pružila pomoć, javni red i mir narušili su i tamo tako da sam iznenađen ovakvim izjavama u medijima. Sudionici nisu zadržavani u policiji već su pušteni uz izdate prekršajne naloge - kazao je povjerenik Laković za „Avaz“.

Unutarnja kontrola MUP-a BPŽ Goražde prikuplja izjave svih sudionika te materijalne dokaze.