Sudac iz RS-a umiješan u nabavku eksploziva

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić izjavio je Srni da mjere zabrane uključuju zabranu napuštanja mjesta boravka, obavezu redovnog javljanja u nadležnu policijsku postaju.

"Izrečene mjere Tužiteljstva BiH, između ostalog, uključuju i zabranu putovanja u inozemstvo i zabranu sastajanja s osobama koje se dovode u vezu s ovim slučajem", rekao je Grubešić.

Policijski službenici Sipa uhitli su 26. travnja, po nalogu Tužiteljstva BiH, na širem području Banjaluke tri osobe kod kojih je pronađeno oko 100 kilograma poluplastičnog eksploziva "Vitezit", te 270 električnih detonatorskih kapisli.

"Nezavisne novine" objavile su da su inspektori banjalučkog ureda SIPA, nakon klasične sačekuše, uhitili u kanjonu rijeke Ugar Daneta Regojevića iz Banjaluke, takozvanog kralja eksploziva u BiH, kod kojeg je pronađeno 150 kilograma poluplastičnog eksploziva "vitezit", vrijednog blizu 200.000 KM.

U istoj akciji privedena su i trojica Regojevićevih suradnika, Nikola Crnadak, sudac Prve nogometne lige RS, njegov šurjak Darko Glavinić i Vladimir Mirošljević koji će imati status svjedoka u budućem postupku protiv Regojevića.

Akcija SIPA, prema saznanjima ovog lista, nosila je oznaku "Tajno" i izvedena je prilikom prodaje spornog eksploziva. Tijekom uhićenja inspektori SIPA zaplijenili su i 200.000 KM namijenjenih za kupovinu eksploziva, te 247 detonatorskih kapisli.

Nakon kriminalističke obrade u banjalučkom uredu SIPA-e u Tužiteljstvo BiH jučer su sprovedeni Regojević, te Glavinić i Crnadak, dok je Mirošljević nakon saslušanja i uz odobrenje Tužiteljstva BiH pušten da se brani sa slobode.

Srna