Stravično: Žena preminula na podu ispred zaključanih vrata Hitne pomoći

Reorganizacija Hitne pomoći odnijela je, nažalost, još jednu žrtvu. Tragično preminula je 74-godišnja žena iz sela Jeci kod Petrovije, Margarita Klaj, koja je u petak navečer oko 19.30 sati preminula na podu ispred zaključanih vrata umaške Hitne pomoći, piše Istra news.

- Majci je bilo loše, a pogoršalo se oko 18.30 sati kada smo odlučili nazvati Hitnu pomoć. Rečeno nam je da su ekipe na terenu pa da čekamo, a onda da sami dovezemo majku na umašku hitnu. Majka je bila teško pokretna, ali ipak smo je nakon svih peripetija, čekanja i telefoniranja odvezli, nadajući se da ćemo ondje konačno naći spas. Došavši na Hitnu, naišli smo na sva vrata zaključana. Otrčao sam na gornji kat Doma zdravlja, ali nikoga nigdje nije bilo - ispričao je Đani Klaj, sin preminule, koji je trčao je po Domu zdravlja tražeći pomoć - od bilo koga, međutim nije bilo liječnika ni medicinskih sestara jer su bili na intervencijama.

Đani je u stacionaru našao dvije sestre, a kasnije je stigao i mladi liječnik iz turističke ambulante. Majku su izvadili iz auta, polegli na pod i krenuli s reanimacijom.

- Svi smo je zajedno pokušali oživiti, a onda je nakon 20-ak minuta stigla ekipa Hitne pomoći s terena, izvadila svoju aparaturu i preuzela reanimiranje. Nadali smo da će je spasiti, ali nisu uspjeli. Ako sistem tako funkcionira, onda je stvarno žalosno. U našem slučaju minute su bile bitne. Ovo se može desiti i puno mlađima. Što bi bilo da se dijete udarilo u glavu ili porezalo - moglo bi tamo iskrvariti čekajući! Zaista smo bespomoćni - ispričao je Klaj.

Dnevno.hr