Stravični detalji ubojstva u Hrvatskoj: Jasminina glava bila je gotovo smrskana i iznutra razorena

smiljana srnec , stravični detalji, smiljana srnec

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavlja se suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je u ljeto 2000. godine u Palovcu tupim predmetom ubila svoju sestru Jasminu i njeno tijelo sakrila u zamrzivač, piše index.hr.

Bit će ispitano četvero svjedoka - vozač i liječnica hitne medicinske pomoći koji su prvi stigli u kuću, obducentica Andrina Kopjar koja je na prošlom svjedočenju imala zdravstvenih problema i sudsko-medicinski vještak Josip Škavić.

Stravični detalji

Škavić je iznio detalje zločina. Naime, Jasminina glava bila je gotovo smrskana i iznutra razorena. Imala je višestruke prijelome glave, polomljene gotovo sve kosti nagnječenog lica te puno razderotina i krvnih podljeva.

Utvrdio je da su ozljede nanesene dok je Jasmina bila živa, ušicom sjekire ili sličnim sredstvom. Čekić i letva isključeni su kao oružje. Jasmina je bila lijevom stranom lica okrenuta prema ubojici. Tijelo je bilo u zamrzivaču u totalno neprirodnom položaju - zdjelica i spolovilo bili su prema gore, lijeva strana glave na dnu škrinje, dok su lijeva ruka i stopala gotovo dodirivala glavu.

Smiljanina kći: Zaručnik mi je rekao da se vide ženske noge i spolovilo

Jučer je svjedočila Smiljanina kći Katarina. Rekla je da je ona ta koja je sa zaručnikom Davidom Balentom otvorila škrinju.

"Zajedno sam s Davidom otvorila škrinju. To je bilo u petak. U subotu je mama otpratila sestre na vjeronauk. David i ja smo odlučili isprazniti škrinju. Ja sam se tuširala i pala, nastavili smo to prazniti. Išla sam u kupaonicu uzeti kantu gdje bismo to stavljali. David mi je rekao da se vide ženske noge i spolovilo. Ja sam probudila mamu", kazala je Katarina.

Napomenula je da se škrinja nije koristila. Više puta je ponovila kako nije ni slutila tko je u škrinji niti je o tome pričala s ukućanima nakon otkrića.

Smiljaninom zetu je pozlilo

Svjedočio je i David Balent. Opisao je kako je izgledalo kada je otvorio škrinju.

"Bila je puna leda".

Kazao je da su Smiljana i njegova zaručnica iz škrinje vadile voće i povrće. Onda je vidio crnu vreću.

"Razrezao sam vreću i nakon toga...", kazao je Balent, nakon čega mu je pozlilo. Izašao je iz sudnice plačući.