Stravična nesreća: Poginuli poslije krštenja djeteta

policija
...Šumnik kod Raške u Srbiji, kada se obitelj Lekić vraćala sa krštenja u Zubinom Potoku, piše Blic.

"Bili su kod Milanove i Slavičine sestre koja je organizirala proslavu povodom krštenja kćeri. Odlučili su da se sa proslave vraćaju zajedno, pa je tako u jednom automobilu bila Slavica sa sedmogodišnjim sinom, a u drugom, koji je vozio Milan, bili su njihovi roditelji Dana i Milorad", kroz suze je ispričala njihova susjeda.

Nesreća se dogodila na samo 20 minuta od njihove kuće.

Milanova sestra Jelena, kod koje su Lekići bili na proslavi krštenja, kaže da je nevjerovatno kako u jednom danu možeš biti sretan i tužan.

"Otac, majka i brat bili su kod mene na zabavi. Krstila se njihova unuka, nećakinja. Radovali smo se svi tog dana, bilo je veoma veselo. Otišli su radosni, a onda me je tu noć pozvao brat Sreten i rekao da su svi poginuli u nesreći. Još sam u šoku, ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Da nemam više oca, majku i brata", priča uplakana Jelena za Blic.

Prema prvim rezultatima istrage policije, do nesreće je došlo kada je Milan vozeći "Opel Kadet" krenuo u pretjecanje "Lade Samare" koju je vozila njegova sestra. Iza blage krivine naišao je kombi koji je vozio Marko Plavšić (18) i Lekić je automobilom direktno naleteo na njega. U kombi je zatim udario "Peugeot".

Mještani odavno ne pamte ovakvu nesreću.