Stravičan zločin u Australiji: Bosanka ubila svoje kćerke, pronašao ih otac kada se vratio s posla

Zločin, Australija

Bosanka Milka Đurasović uhićena je nakon što su pronađena tijela njene dvije kćerke u predgrađu australijskog Pertha u petak navečer.

Đurasović je prebačena u bolnicu zbog ozljeda koje je nanijela sama sebi, ali nije životno ugrožena, prenosi klix.ba.

Tijela je otkrio otac kada se vratio s posla. Drugu kćerku pronašao je u vešeraju. Komšije je uznemirio vrisak koji je ispustio kada je ugledao tijela šestogodišnje Tiane i desetogodišnje Mie te su pozvali policiju. Milka je pronađena tri sata nakon na parkingu koji je udaljen 12 kilometara od doma.

Kako su susjedi kazali, obitelj Đurasovič je iz Bosne i Hercegovine, a u Australiji žive 20-ak godina. Milka je radila kao medicinska sestra, a njen suprug kao inženjer. Istakli su kao se nisu družili s drugim obiteljima u naselju.

Policija je bila šokirana prizorom koji je ugledala. Detalje nisu iznosili, ali su rekli da će uzrok smrti biti poznat nakon što bude završena istraga i obdukcija. Forenzički tim provest će nekoliko sedmica u kući kako bi sve pregledali.

Pomoćnik policijskog komesara Paul Steel rekao je kako obitelj nije imala nikakav dosje niti su im poznati po kršenju zakona.