Stravičan slučaj u Britaniji: osmogodišnjak silovao vršnjaka, policija mu ne može ništa jer je premlad

Stravičan slučaj u Britaniji: osmogodišnjak silovao vršnjaka, policija mu ne može ništa jer je premlad
Jedna majka iz Velike Britanije anonimno je odlučila za BBC ispričati šokantnu priču o seksualnom zlostavljanju i silovanju koje je doživio njen osmogodišnji sin i to od strane vršnjaka s kojim ide u školu.

Prema njenim tvrdnjama, njenog sina silovao je vršnjak dok je boravio u njegovoj kući. Roditelji dječaka su pozvali njezinog sina na igranje u njihov dom te je tada, tvrdi majka, dječak zaključao svoju sobu i silovao njenog sina usput mu prijetivši da ne smije ništa reći roditeljima.

No, tu priča ne staje jer majka tvrdi da je taj isti dječak njezinog sina pokušao silovati još četiri puta. Silovani dječak sve je priznao nakon što roditelji primijetili da se nešto čudno s njim događa. Majka tvrdi i da je sve prijavila policiji, ali da su joj rekli kako ne mogu ništa napraviti jer je silovatelj premlad, odnosno ispod dobne granice koja omogućuje kazneni progon. Policija je s počiniteljem obavila razgovor, ali sve je stalo na tome.

Prema podacima koje iznosi BBC, broj slučajeva vršnjačkog zlostavljanja u Velikoj Britaniji udvostručio se u posljednje četiri godine, Dok je 2013. godine zabilježeno 27 takvih slučajeva, prošle godine zabilježeno ih je čak 53. Majka kaže da njezin sin sada pati od teške depresije te da si je pokušao i oduzeti život, a u javnost je istupila jer želi podići svijest o vršnjačkom zlostavljanju i upozoriti druge roditelje da i njihovo dijete može biti žrtvom nasilja i seksualnog zlostavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa