Stravičan pokušaj samoubojstva: Očajna majka u Mrkonjić Gradu odsjekla sebi dojku!

štrajk, samubojstvo, Banjaluka, crna kronika, svinjska gripa, zdravlje, bolnica, štrajk, zdravstvo, trovanje, Mostar, palačinke, Stolac, aladinići, zaraza, stoka, bruceloza, život, san, koma, bolnica, skandal, Bihać, Vrgorac, Ljubuški, SKB Mostar, tužba, liječenje, nesavjesno liječenje, porod, zdravstvena iskaznica, umirovljenik, bolnica, rutinska operacija, invalid, pogreška, H1N1, gripa, zenica

Život mlade majke spašen je nakon višesatne operacije, a višestruke povrede koje je nesrećna žena sebi nanijela nožem šokirale su, kako saznajemo, kompletan kirurški tim. Izbola se u nekoliko navrata u predjelu lijeve strane grudnog koša, povrijedila se direktno u srce, probila je srčanu ovojnicu, plućno krilo i rebra, a nakon svega sebi je odsjekla lijevu dojku. "Nezavisnim novinama" je potvrđeno da sličan pokušaj samoubojstva odavno nije zabilježen, posebno zbog toga što je svaki ubod nožem koji je majka dvoje djece sebi zadala izazivao ogroman bol. Motiv majke da se izbode nožem u srce bio je očaj i nebriga društva za liječenje njenog petogodišnjeg sina koji boluje od autizma. Tragedija se dogodila u petak uvečer, u mrkonjićkom naselju Rijeka, a slučaj je policiji prijavio Rodoljub Vučković, kod koga je Arežina stanovala kao podstanar sa mužem i dvoje djece. Prva pomoć Arežini je ukazana u Domu zdravlja u Mrkonjić Gradu, a zatim je prebačena u Klinički centar u Banjaluci. U KC-u su juče potvrdili da je odmah na prijemu Arežine konstatirano da pacijentkinja ima amputiranu lijevu dojku, te više ubodnih rana u predjelu lijeve strane grudnog koša i srca.

"Pacijentkinja je bila blijeda, niskog pritiska, vidljivo iskrvarena, te su odmah poduzete mjere reanimacije i premještena je u operacijsku salu", naveli su iz KC-a. Operacija je trajala dva i po sata, a i nakon operacije tim ljekara nastavio je borbu za život mlade majke upornim reanimacijama pacijentkinje. "Nezavisnim" je potvrđeno da su u timu kirurga koji je spasio život Arežini bili doktori Dušan Janičić, Goran Kajkut, Marko Kantar i anesteziolog Nenad Škorić. Nakon višesatne operacije i konstantnih reanimacija, te većeg broja transfuzija, povrede Arežine bile su konačno sanirane, a njen život spašen je od sigurne smrti. Pacijentkinja je nakon operativnog zahvata hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Predrag Berić dežurni ljekar na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje banjalučkog KC-a, izjavio je da je Arežina stabilna, svjesna, te da nastavlja dalje liječenje na Klinici za torakalnu hirurgiju. Članovi obitelji i poznanici Arežine koji su željeli ostati anonimni ispričali su da Gordana živi u teškim materijalnim uvjetima. "Bore se jadni svaki dan, a ona nikako nije mogla naći posao, jer se svakodnevno mora brinuti o bolesnom dječaku. Suprug Lazo joj radi, ali to u današnje vrijeme nije dovoljno. Ovo što se dogodilo treba da zabrine čitavu zajednicu, jer ovakvih slučajeva ima na sve strane", ispričala je rođaka Arežine koja je željela ostati anonimna.

Nezavisne novine