Strava u Zavidovićima: Provalili u kuću pa silovali 83-godišnjakinju i pretukli njezinu sestru

Žrtve dvojice policiji odranije poznatih razbojnika bile su starice sestre Irma Pipunić i Erna Gutovski. Prema službenim informacijama, razbojnici su jučer, jedan sat iza ponoći, provalili u kuću Irme Pipunić, u Ulici Zlatnih ljiljana, na ulazu u grad iz pravca Žepča. Nakon što su bezuspješno pretražili kuću u potrazi za zlatom i novcem, jedan od njih silovao je 83-godišnjakinju.

"Istraga je još u tijeku, dva lica koja se mogu dovesti u vezu s ovim djelom lišena su slobode i u tijeku je njihova kriminalistička obrada", kaže Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDŽ-a.

Izvor "Nezavisnih" potvrdio je kako su Alen B. i Minel H. u vrijeme razbojništva, odnosno silovanja, bili maskirani. Građani Zavidovića su u nevjerici. Kažu kako Irma i njena osam godina mlađa, ali dugo nepokretna i za krevet prikovana sestra Erna nikada nikome loše nisu učinile i da počinitelji ovog zločina zaslužuju najoštrije kazne.

Iako pretučene, s teškim tjelesnim ozljedama lica i grudnog koša, nesretne sestre nakon što su njihovi napadači pobjegli sa sitnim plijenom, pozvale su policiju i Hitnu pomoć. Očevid je obavila ekipa istražitelja MUP-a ZDŽ-a, predvođena dežurnom tužiteljicom Županisjkog tužiteljstva ZDŽ-a Dinkom Lukes. Irma Pipunić zbrinuta je u Županijskoj bolnici Zenica.

fena