Strava u Vinkovcima: Silovatelj djevojčice je maloljetnik

Takvu mjeru izrekao je istražni sudac za mladež vukovarskog Županijskog suda Nikola Bešenski. Osumnjičeni je na saslušavanju zadržan gotovo dva sata, no sudac Bešenski objasnio je da ne može govoriti o detaljima jer je „postupak u odnosu na maloljetnike tajan", piše slobodna dalmacija.

Potvrdio je kako mu je stariji maloljetnik - što znači da ima između 16 i 18 godina - priveden zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom. Pritom je u kvalifikaciji nedjela i element prisile. S obzirom na dugo vrijeme provedeno u istražnom centru, može se pretpostaviti da je osumnjičeni ipak iznosio svoju obranu.

Prema potvrđenim informacijama, djevojčica nad kojom je kazneno djelo počinjeno u dobi je od 10 godina, dok je osumnjičeni navodno, 17-godišnjak.

Sve se odigralo u petak u ranim poslijepodnevnim sati u užem središtu Vinkovaca. Šture informacije spominju „jedno dvorište", a moglo se doznati kako je riječ o dvorištu kuće u izgradnji zbog čega nije bilo nikoga tko bi mogao opaziti i možda spriječiti odigravanje drame koja je šokirala Vinkovčane.

Službeno nije potvrđeno da se poprište nedjela nalazi u blizini škole i policijske postaje u Vinkovcima. Policija je međutim, demantirala da je kazneno djelo osumnjičeni maloljetnik počinio uz prijetnju pištoljem. Prisila i prijetnje bile su verbalne, potvrđeno je.