Strava u Šibeniku: Zatočili, tukli i drogirali maloljetnika i natjerali da im bude rob!

...koji su vozili u prtljažniku, zatočili u vikendici na Jadriji i tamo tukli i drogirali stanovitog M.K.-a, a sve kako bi ga prisilili da prepiše komad zemlje na jednog od njih. Nadalje, dio te iste kriminalne ekipe, još prošlog ljeta M.K.-a i jednog maloljetnika zatočili su i prisilili da im bude rob

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv šestero mladića, 19-godišnjaka, 21-godišnjaka, 24-godišnjaka, 21-godišnjaka, 20-godišnjaka i 26-godišnjaka. Prvih petero tereti se da su počinili kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, piše SibenikIN.

- Terete se da su 28. studenog 2012. godine zajednički i po prethodnom dogovoru, s ciljem da oštećenika M. K. prisile da potpiše ugovor kojim daruje svoje zemljište i potpis ovjeri kod bilježnika, prva trojica okrivljenika otišla po njega u Zagreb te ga protiv njegove volje ugurali u automobil, dovezli do naplatnih kućica u Šibenik gdje su ga smjestili u prtljažnik, i potom dovezli do Poljane. Dočekao ih je četvrti okrivljenik te je M.K.-a izudarao i prijetio mu, pa su ga potom odvezli u vikendicu na Jadriji. Dolaskom petog okrivljenika, M.K.-a su tukli i omamili tabletom, a drugi ga dan u prtljažniku vozili po okolici Šibenika te ga trećeg dana natjerali da se uredi radi odlaska bilježniku - detaljno je objavio DORH u priopćenju.

Nadalje, šestoricu okrivljenika tereti se i za počinjenje kaznenog djela ropstva, odnosno da su sredinom srpnja prošle godine u Šibeniku, zajednički i dogovorno, protivno Europskoj konvenciji o ljudskim pravima, M. K.-a i jednog 17-godišnjaka protiv njihove volje odveli i zatvorili u kabinu na kupalištu Jadrija te ih prisiljavali na služenje. Istovremeno su ih tukli i huškali na njih psa koji je ugrizao 17-godišnjaka za nogu od čega je jako krvario, dok su M. K.-a noću zatvarali u kabinu.

- Prvu dvojicu okrivljenika i petog okrivljenika tereti se i da su 29. studenog prošle godine u Jadrtovcu, protiv njegove volje ugurali u automobil 17-godišnjaka i doveli ga u vikendicu na Jadriji držeći ga protiv njegove volje i tukući ga - navodi se u priopćenju DORH-a.

Prva trojica okrivljenika i petookrivljenik se nalaze u istražnom zatvoru te je predloženo produljenje trajanja istražnog zatvora.