Strava i užas: 4-mjesečna beba umrla od gladi

Strava i užas: 4-mjesečna beba umrla od gladi
... izvijestio je Podravski list, a prenosi Koprivnica.net .

Prema izjavama susjeda, nesretni dječak najvjerojatnije je umro od gladi. Gladovalo je još troje djece iz te obitelji, često su za hranu molili susjede jer im majka nikad ništa nije kuhala.

Nakon što je preminula beba, obitelj je napustila kuću i otišla u drugo selo, a nadležne institucije još se nisu oglasile o ovom stravičnom slučaju koji je potresao Podravinu. Policija je obaviještena, ali kako zasad nema sumnjivih okolnosti, neće poduzimati daljnje mjere dok ne dobije nalaz obdukcije preminule bebe.

Četveromjesečna beba iz Legrada kod Koprivnice nije umrla od gladi, kako piše lokalni tjednik Podravski list, nego je preminula uslijed sindroma iznenadne dojenačke smrti, ustvrdila je danas koprivnička policija.


Policija: Radi se o sindromu iznenadne dojenačke smrti

Glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek demantirao je napise u Podravskom listu, koje su prenijeli drugi lokalni i nacionalni mediji, istaknuvši da sindrom iznenadne dojenačke smrti potvrđuje obdukcija tijela bebe, ali i opširna istraga koju je provela policija.
Policija je još 21. veljače od Zavoda za hitnu medicinu primila dojavu o smrti djeteta u Legradu. Obavili smo očevidne radnje te nismo utvrdili elemente kaznenog djela. Također, obavljenom obdukcijom i histopatološkom analizom kao uzrok smrti navodi se sindrom iznenadne dojenačke smrti, kaže Dražen Laljek.
O događaju je izvješten nadležni centar za socijalnu skrb, te je podneseno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.