Stradali studenti iz autobusa koji se prevrnuo: Autobus išao desno pa lijevo, a onda sletio u kanal!

Autobus u kojem su bili sletio je s kolnika i prevrnuo se kod Kutine, na autoputu Beograd - Zagreb.

Pojedini roditelji studenata smatraju da su nadležni trebali reagiraju brže i u suradnji s tijelima u Hrvatskoj osiguraju raniji povratak akademaca u Banju Luku.

Primjedbe imaju i na činjenicu da su neki od roditelja obaviješteni tek jutros o nesreći, koja se dogodila pola sata iza ponoći.

Studenti, koji su nakon ljekarskog pregleda u sisačkoj i novogradiškoj bolnici pregledani, te pušteni na kućno liječenje, ispričali su novinarima u Banjoj Luci da je u momentu nesreće većina spavala, te da ne znaju što bi mogao biti uzrok prometne nesreće.

Nekolicina budnih je primjetila, kako su rekali, da se autobus, laktaškog autoprijevoznika "Teša-turs" prvo pomjerao naizmjenice s lijeve na desnu stranu, a zatim sletio s puta i prevrnuo u kanal.

Od 26 ozlijeđenih, koji su primljeni u bolnicu Sisak, dvije studentice, Vanja Glamočak i Nina Kondić, zadržane su na bolničkom liječenju zbog težih ozljeda, ali je njihovo zadravstveno stanje dobro. Ostalih deset pregledano je u bolnici u Novoj Gradišci.

I zdravstveno stanje studentice Marije Drobac je stabilno i bit će joj operirana nadlaktica u Kliničkom centru Banja Luka, gdje je na osobni zahtjev prebačena nakon pregleda u bolnici u Sisku.

Hrvatski mediji prenose i da će policija protiv 38-godišnjeg vozača podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nezgode.

Vlasnik "Teša-tursa" Dragan Tešanović rekao je da je autobus bio ispravan, a da se nesreća, najvjerovatnije, dogodila zbog loših vremenskih i uvjeta na cesti. (Fena)