Šta ti je život: Splićanin kojeg su policajci spasili s vješala ugušio se - kruhom!

...što je prije dva mjeseca zaslugom dvojice policajaca ostao živ nakon pokušaja samoubojstva, tužnom i tragičnom igrom te iste proklete sudbine skončao svoj mladi život ugušivši se - komadom kruha!

Natečeno grlo

Kako smo doznali, nesretni mladić sjeo je u nedjelju navečer oko 19.30, u kući svoje majke u splitskom predjelu Varoš, za stol kako bi nešto pojeo. Odlomio je komad kruha, stavio ga u usta i odjednom mu je pozlilo. Kad je stigla Hitna pomoć, mogli su samo utvrditi smrt.

Tijelo je poslano na obdukciju, gdje je patolog utvrdio da je uzrok smrti gušenje zalogajem hrane. Problem pri gutanju hrane vjerojatno je bilo i to što mu je grlo još bilo natečeno od nedavnog pokušaja samoubojstva.

- Bog mu da pokoj duši! Je, čuo sam što mu se dogodilo i stvarno ne mogu vjerovati. Znao sam da se oporavio i da je imao jaku želju da se s nama upozna i da nam zahvali što smo mu spasili život. Svaki dan sam očekivao da ćemo se naći i popiti piće, a onda, evo, dogodi se ova tragedija - komentirao nam je mladi splitski policajac Fabjan Mikuličić koji je sa kolegom Mariom Dundićem prije dva mjeseca spasio 38-godišnjaka od sigurne smrti.

Te su nedjelje dvojica policajaca dežurala, kada im je oko 23.20 stigla dojava o tome da se netko objesio i da ga njegova majka ne može skinuti.

- Zatekli smo njegovu majku u očaju, a on je ležao na podu. Ona je, valjda, kad je vidjela sina kako visi, u tom šoku uspjela nožem prerezati konop i on je pao na pod. Uspjeli smo je pribrati da mu daje umjetno disanje, dok smo mu nas dvojica masirala srce i osjetili smo puls. Došla je Hitna i oni su ga preuzeli - ispričali su tada policajci.

Uzrok zbog kojeg se tada pokušao ubiti bio ljubavni brodolom. Naime, upoznao je djevojku, ludo se u nju zaljubio i kad ga je ona ostavila, nije više vidio razloga za život.

slobodna dalmacija