Srušio se avion koji je poletio s Lošinja, putnici izgorjeli

Srušio se avion koji je poletio s Lošinja, putnici izgorjeli

...u Stella Coroni nedaleko od talijanskog grada Savone, javlja Glas Istre

Informaciju o nesreći prenose talijanski mediji, a Dinko Vodanović, hrvatski inspektor za zrakoplovne nesreće, potvrdio je da je letjelica njemačke registracije poletjela oko 10 sati iz zračne luke u Malom Lošinju.

"Kontrola leta na Lošinju ima informaciju o najavljenoj ruti leta ovog zrakoplova prema zračnoj luci u Cannesu u Francuskoj, no identitet putnika za sada nam nije poznat", doznaje se od Vodanovića.

Na mjestu nesreće pronađeni su ostaci letjelice te dva karbonizirana tijela zbog čega utvrđivanje njihovog identiteta nije odmah bilo moguće.

Alarm o mogućoj nesreći dali su djelatnici kontrolnog tornja aerodroma u Genovi koji su izgubili kontakt s njemačkom letjelicom što je stigla iz Hrvatske, a trebala je produžiti prema Cannesu. Nešto kasnije policija je dobila informacije stanovnika mjesta Stella koji su vidjeli pad "pipera".

Istražitelji za sada nisu utvrdili jesu li padu ovog lakog aviona kumovali vremenski uvjeti ili se pak radilo o tehničkom kvaru. No, budući da su mještani primijetili da iz aviona koji se u idućem času srušio suklja vatra, vjerojatnije je da je riječ o kvaru, piše Glas Istre.