Sramotno ponašanje: Ovo je odvjetnik koji je 'ošamario 85-godišnju kolegicu

odvjetnik, udario

Banjalučki odvjetnik i počasni predsjednik Odvjetničke komore RS-a Jovan S. Čizmović ošamario je u utorak, tijekom očevida u Banjoj Luci, odvjetnicu Melihu Filipović (85).

Još uvijek u šoku, Filipović je za Srpskainfo ispričala da se sve dogodilo pred očima službenih osoba Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove tijekom očevida u banjalučkoj Ulici Nikole Tesle.

“Očevidu u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli nazočili su službenici RUGIP-a, Pravobraniteljstva te geometar. U jednom trenutku Čizmović je počeo razgovarati s geometrom, a ja sam mu rekla da to ne može raditi, jer je stranka u postupku. Tada me Čizmović ošamario tako jako da sam mislila da sam ostala bez pola lica”, ispričala je Meliha Filipović.

odvjetnik,udario

Krhka, ali itekako hrabra starica, inače je najstariji odvjetnik u BiH i ističe da nikada nešto slično nije doživjela u svojoj karijeri.

Međutim, postupak od strane službenih osoba uopće nije bio prekinut nakon incidenta i fizičkog napada na Filipović! Postupak je samo promijenio adresu, pa je iz Ulice Nikole Tesle rasprava preseljena u službene prostorije RUGIP-a, kao da se ništa nije dogodilo!?

“Tri sata sam nazočili raspravi i uopće se ni sama nisam sjetila da zatražim prekid postupka, što dovoljno govori u kakvom sam šoku zbog svega bila”, ispričala je Filipović.

Dodala je kako je tijekom rasprave u prostorijama RUGIP-a bio prisutan i portir: “Reakcija RUGIP-a bila je da tijekom rasprave u službenim prostorijama bude prisutan portir, što je i učinjeno. Na kraju me isti portir i ispratio do auta.”

Potvrdila je da će protiv odvjetnika Jovana Čizmovića podnijeti krivičnu prijavu, ali i privatnu tužbu.

“I sada sam u jako lošem psihičkom stanju i očekuju me posjete liječnika, a nakon toga ću podnijeti kaznenu prijavu protiv Čizmovića banjalučkom Okružnom javnom tužiteljstvu”, dodala je 85-ogodišnja odvjetnica iz Banja Luke.

Tvrdnje najstarije odvjetnice u BiH potkrepljene su i materijalnim dokazima, odnosno službenim zapisnikom RUGIP-a: “Službeno lice konstatuje da je na uviđaju na licu mjesta došlo do prepirke između punomoćnika podnositelja zahtjeva Melihe Filipović i stranke u postupku Jovana S. Čizmovića u tijeku koje je Jovan S. Čizmović udario rukom, odnosno ošamario punomoćnika podnositelja zahtjeva.”

Dalje je navedeno da se Jovan S. Čizmović usprotivio zapisniku, te da se njegov potpis ne odnosi na sadržaj zapisnika u kojem je konstatiran incident na licu mjesta.

Banjolučki odvjetnik Jovan S. Čizmović je poručio kako se nije radilo o šamaru.

“Kada bih rekao šta je ona meni sve govorila… To nije bio šamar, to je bio dodir po obrazu”, izjavio je odvjetnik Jovan S. Čizmović. Na kraju je novinaru Srpskainfo rekao: „Batali to, nemoj s tim da se baviš“.