Splićanin kriv zbog smrti sina i majke iz Mostara

Podsjetimo, 10. listopada prošle godine u noći sa subote na nedjelju, oko jedan sat, u selu Otok na Dobri, u slijetanju Mercedesa u netom stvoreno jezero poginuli su majka i sin, Slavka (70) i Rafael (25) Jurković iz Mostara. Nakon što je auto sletio u vodu iz njega su uspjeli isplivati drugo dvoje Slavkine djece, Dragica (43) i Robert (31). U akumulacijsko jezero sletjeli su na povratku sa svadbe u zaseoku Mateše. Iako je cesta direktno vodila u jezero, nigdje nije bilo oznake niti upozorenja o tome, piše dalje.com.

Policije je izvijestila da su kriminalističkim istraživanjem provedenim u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu utvrdili da je Splićanin star 38 godina, zaposlenik HEP-a, kao odgovorna osoba i voditelj projekta Hidroelektrane Lešće propustio propisno označiti natpisima i upozorenjima te ograditi ogradom prometnicu Otok na Dobri - Trošmarija koja je potopljena punjenjem akumulacijskog jezera.

Županijskom državnom odvjetništvu protiv Tomića, ali i HEP-a kao odgovorne pravne osobe, proslijeđeno je posebno izvješće. Tereti ih se za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Zapriječena kazna za ovo kazneno djelo je tri do dvanaest godina zatvora.