Šokantno: Učenice tvrde da su 'iz šale' djecu nagovarale da se ljube

Kako je rečeno iz JU "Djeca Sarajeva", na sastanku su prezentirane sve činjenice spornog događaja kako bi se utvrdila odgovornost.

- Nakon iscrpne diskusije koja je trajala skoro tri sata, učenice su priznale odgovornost za neprimjereno i nedolično ponašanje prema djeci predškolskog uzrasta, odnosno, rekle su da su se smijale i aludirale na poljubac u usta između dječaka i djevojčice. Naveli su da im namjera nije bila da takav čin ima negativne posljedice, a pogotovo ne traume za djecu, uz opravdanje da se sve odvijalo u kontekstu "šale" - navode iz "Djece Sarajeva", ističući da to ne umanjuje težinu ovog incidenta.

Učenice i njihovi roditelji uputili su ispriku roditeljima djevojčice koja je žrtva u ovom događaju, uz žaljenje za sve što se dogodilo.

U Srednjoj medicinskoj školi ni jučer nisu željeli dati komentar povodom ovog događaja, pojasnivši da će izdati pripćenje za javnost nakon današnjeg zasjedanja Nastavničkog vijeća. Na sjednici bi, kako saznajemo, trebale biti određene i adekvatne stegovne mjere za učenice.

U JU "Djeca Sarajeva" danas će također biti održana izvanredna sjednica uprave i Pedagoškog savjeta kako bi se sagledali svi eventualni propusti ove ustanove koji su doprinijeli cijelom događaju te utvrdila odgovornost.

- Upućujemo iskrenu ispriku  roditeljima što se ovakav nemio događaj uopće desio - priopćili su iz ove ustanove.

Dnevni avaz