Šokantno: Tetak mjesecima silovao maloljetnicu koja mu je bila povjerena na čuvanje

Saša D. (40) iz Majdanpeka (Srbija) uhićen je zbog sumnje da je mjesecima silovao i seksualno se iživljavao nad maloljetnom rođakom J. S. (15), koja mu je bila povjerena na čuvanje!

- Majka i očuh djevojčice posljednjih nekoliko godina rade u Njemačkoj, a J. S. i njenog mlađeg brata ostavili su u Majdanpeku da bi nastavili školovanje. Kupili su im stan preko puta Saše i njegove žene, koja je djeci rođena tetka - kaže izvor iz istrage.

On dodaje da je Saša trebalo brinuti se o djeci, međutim u posljednjih pet mjeseci više je boravio u stanu J. S. nego u svojoj kući.

- To je izazvalo sumnje njegove supruge. Ona je nekoliko puta pokušala razgovarati s njim, ali on je, navodno, tvrdio da između njega i djevojčice nema ništa - rekao je sugovornik.

Ipak, najcrnje sumnje ostvarile su se kad je prije nekoliko dana majka djevojčice stigla iz Njemačke.

- Djevojčica se danima čudno ponašala i izbjegavala razgovor s majkom. Na kraju, prekjuče joj je, plačući, priznala da je tetak siluje posljednjih pet mjeseci! Rekla je da ju je Saša u početku "čudno dodirivao", a da je onda počeo tražiti od nje da ga pipa po intimnim dijelovima. Ispričala je i da joj je prijetio da će je izbaciti iz stana i reći njezinoj majci da je kurva! Postajao je sve agresivniji i sve je duže zlostavljao da bi je na kraju i obljubio - dodaje on.

Saša je u policiji negirao seksualno zlostavljanje djevojčice i uporno ponavljao: "Mi se volimo, ona je sama pristala da ima odnose sa mnom". Protiv njega je podnijeta prijava za silovanje i određen mu je pritvor, piše Telegraf.rs.

Policija je u prisustvu socijalnog radnika i djevojčicine majke saslušala i J. S..

- Ponovila je da je prošla kroz pakao i da bi se ubila da joj se majka nije vratila i pomogla joj. Ponavljala je da mu je svaki put govorila da prestane i molila ga da je ostavi na miru, ali uzalud - rekao je izvor iz policije.