Šokantno: Srbin u Mađarskoj zakopavao žive ljude!

Kako je javila Mađarska državna televizija MTV, zločin se dogodio u šumi ade Čepel, u južnom predgrađu Budimpešte, a istražni organi su na naznačenom mjestu pronašli tri svježa leša i još tri ljudske lobanje, zakopane nekoliko mjeseci ranije, prenosi B92.

Kako se navodi, monstruozno kazneno djelo otkrila je jedna od žrtava, mladić porijeklom iz Rumunije, koji je uspio da se iskopa iz rupe, ode do kuće i obavijesti policiju.

Prema njegovim riječima, osumnjičenog, koji je u međuvremenu priznao krivnju, poznavala je cijela obitelj. Povremeno je dolazio, tražio manje sume novca na zajam i uredno ga vraćao, vjerojatno kako bi zadobio njihovo povjerenje.

Prema navodima medija, tog dana Srbin je pozvao rumunjskog poznanika do popiju pivo kod jednog bračnog para beskućnika dublje u šumi, a poslije nekoliko ispijenih flaša sve troje su napali mladića, vezali mu ruke na leđima i bacili ga u unaprijed iskopanu rupu.

Napadači su mu u međuvremenu uzeli bankarsku karticu i prisilili ga da oda pin kod, ali ih ni to nije spriječilo da počine zločin. Mladić je nekako uspio da se sam iskopa, zatim sukobi s tu ostavljenim psom kao stražarom, a onda odjurio u obližnju kuću. Usput je od nekolicine prolaznika zatražio mobilni telefon da javi policiji, ali nitko, onako okrvavljenom i blatnjavom, nije želoo da mu pozajmi.

Masovna grobnica upućuje na zaključak da je ista metoda korišćena u više navrata. Istraga je u tijeku.