Šokantno: Djevojčicu iz Splita (13) na štakama napala petorica: 'Strgli su mi majicu i prijetili da će me silovati!'

- Ugurali su me u podrum obližnje zgrade, potrgali mi majicu, skinuli je s mene i rekli mi kako će me svatko od njih po malo j... i da me ništa neće boljeti, priča djevojčica svoju ispovijest.

Priča i kako su joj napadači u podrumu prvo uništavali školske knjige i ukrali joj dva mobitela, a cijelo vrijeme jedan joj je držao ruku preko usta kako ne bi mogla vikati i zvati upomoć.

- U jednom sam trenu uspjela dohvatiti jednu svoju štaku i udariti jednog od njih. Tu su me držali jedno 20 do 30 minuta, nakon čega sam se uspjela otrgnuti i pobjeći. Nitko od njih nije stao u moju obranu, svi su bili složni. Još se sjećam da su mi kazali kako će me ubiti ako nekome kažem što se dogodilo, kazuje trinaestogodišnja djevojčica.

Djevojčica je prošli četvrtak slomila nogu, koja joj je otada u gipsu. Razgovor za Slobodnu izričito je tražila njezina majka, s obzirom da je prethodno u novinama pisalo da njezina kći nije ozlijeđena i da se sumnjalo u istinitost njezinih navoda. U bolnici im je rečeno kako se ne može još utvrditi je li djevojčici slomljena ruka, s obzirom na količinu hematoma. Ogorčena majka najavila je kako će, nakon što joj kći završi šesti razred, koji trenutno pohađa, odseliti iz Splita.

Policijska istraga je u tijeku, a otegotna je okolnost što se nisu javili nikakvi svjedoci.

Izvor: slobodna dalmacija