Šokantno: Đaci u Vojvodini bacili djevojčicu kroz prozor!

Šokantno: Đaci u Vojvodini bacili djevojčicu kroz prozor!
...učenicima Srednje stručne škole „Borislav Mihajlović Mihiz", koja koristi učionice Osnovne škole „Dositej Obradović" u Irigu.

Trojica dječaka su na školskom odmoru ušli u učionicu VII/3 odjeljenja, prvo su počeli da se guraju između sebe, a onda su riješili da pokušaju da izbacuju djevojčice kroz prozor. Međutim, kada su dječaci krenuli da „love" djevojčice, dvije su uspjele da im se odupru i pobjegnu. Ankici je jedan od dječaka prišao s leđa, uhvatio je rukama oko grudnog koša, dok ju je drugi zgrabio za noge i tako su je odnjeli do prozora. Djevojčica se otimala, međutim, sve je bilo uzalud, izbačena je kroz prozor, na beton.

- Pala sam sa polukata, dočekala se na noge, ali nisam uspjela da se zadržim uspravno, poklekla sam i tako uganula jednu, a ugruhala obje noge. Odmah su me odnijeli u Dom zdravlja u Irigu i hitno uputili u Opću bolnicu u Sremsku Mitrovicu da mi snime noge, na sreću, nemam prelome. Jako sam uplašena i još se noću budim sjećajujući se tog pada - kaže uplakana devojčica Ankica Radivojević.

Njena majka Jasna Radivojević ne može da shvati i neće da vjeruje da se ovako nešto dešava u školi.

- Kada su mi u Domu zdravlja rekli da su moju kćerku njeni vršnjaci bacili kroz prozor, nisam mogla da vjerujem i još ne mogu da shvatim kakva je to škola i đaci, gde se djeca bacuju kroz prozor. Kad su me pozvali iz Doma zdravlja, pomislila sam da je mom djetetu loše, da joj je pozlilo, ali kad su mi rekli da je bačena kroz prozor, ja sam se šokirala - kaže majka Jasna.

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović" direktor Đorđe Dešić kaže da „treba glave da se ohlade i da se onda vidi šta će se činiti". Sa dvojicom osnovaca sedmaka, koji su učestvovali u bacanju djevojčice kroz prozor, u školi već duže vremena imaju problema, ali ti dječaci do sada nisu kažnjavani.

- To se desilo bez prisustva nastavnika, za vrijeme odmora. Logično je da ih ne možemo stalno nadzirati. Nastavničko vijeće će zasjedati povodom ovoga i vidjeti ćemo kakvu će donijeti odluku, ali očekujem da to bude ukor nastavničkog vijeća - kaže direktor Dešić.

izvor: www.politika.rs