Šokantno: Četverogodišnjak iz Metkovića popio insekticid u boci ledenog čaja

Šokantno: Četverogodišnjak iz Metkovića popio insekticid u boci ledenog čaja
Djetetove su vitalne životne funkcije stabilne. Smješteno je na jedinici intenzivnog liječenja gdje su poduzete sve potrebne liječničke mjere. Riječ je o trovanju insekticidom – rekao je dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj KBC-a Split.

Dječak je u dubrovačku bolnicu doveden u srijedu oko 21 sat, nakon što je nehotice popio insekticid, sredstvo za prskanje protiv lisnih uši, koji je bio u bočici ledenog čaja. Nakon što je proveo noć u dubrovačkoj bolnici, s obzirom na to da je riječ o teškom trovanju, a dubrovačka bolnica nema intenzivnu dječju njegu, odlučeno je da se za svaki slučaj preveze u Split.

No, to nije jedino dijete koje je u splitskom KBC-u u četvrtak zaprimljeno zbog trovanja.

– Drugi dječak kojeg smo zaprimili popio je korozivno sredstvo. Neposredno nakon toga zaprimljen je u KBC Split. Nije životno ugrožen i liječi se na Klinici za uho, grlo, nos – izjavio je dr. Poljak. Nedavno su u splitskom KBC-u spašavali život bebi kojoj je otac, navodno greškom, s čajem dao metadon. Centar za socijalnu skrb u Splitu donio je odluku o privremenom oduzimanju bebe roditeljima i njezinu smještanju u splitski Dom za nezbrinutu djecu Maestral. I otac i majka bili su pozitivni na metadon, prenosi Večernji.hr.