Šokantni detalji čedomorstva u Sarajevu: Bebu sakrile u sanduk

Šokantni detalji čedomorstva u Sarajevu: Bebu sakrile u sanduk

Majka i njena kćerka tinejdžerka koje su uhićene prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje zbog stravičnog slučaja čedomorstva, tijelo ubijene bebe sakrile su u sanduku u jednoj od prostorija u stanu u kojem su živjele, saznaje „Dnevni avaz“.

Stravičan prizor

Iz izvora bliskih Tužiteljstvu Županije Sarajevo saznajemo da je majka koja je pomogla kćerki ubiti bebu Azra Č., koja ima 47 godina.

Ona je odmah pokušala prikriti ovaj zločin i, umjesto da sve prijavi policiji, kćerki je pomogla da bebu, koja je nakon poroda u stanu ubijena, krvavu zamota u kesu i stavi u sanduk. Saznajemo da je tijelo mrtve bebe danima bilo u sanduku prije nego što su otkrivene, a policija stigla u stan i zatekla stravičnu scenu.

Majka se nalazi u jednomjesečnom pritvoru, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu. Sada se istražuje tko je sve od članova obitelji znao za ovaj slučaj.

Šta je rekla

Prema nezvaničnim informacija, slučaj je otkriven nekoliko dana nakon čedomorstva, jer je maloljetna djevojka primljena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog obilnog krvarenja i jakih bolova.

Doktori su po prijemu odmah primijetili da se radi o krvarenju nakon porođaja i o svemu alarmirali policiju, koja je odmah izašla na lice mjesta. Iako je djevojka tvrdila drugačije, kako je dobila povrijedu, niko nije povjerovao u njenu priču.

 

Krila trudnoću

Naši izvori tvrde da je tinejdžerka osumnjičena za ubojstvo, a majka za pomaganje. Pogotovo što je odmah znala za ovaj slučaj i danima šutjela.

Navodno ni susjedi nisu ništa primijetile, niti su znale da je djevojka trudna.