Šokantna ispovijest bivše učenice nastavnika osumnjičenog za pedofiliju

Šokantna ispovijest bivše učenice nastavnika osumnjičenog za pedofiliju

Nakon što je nastavnik pedofil iz Zenice Mensud Hodžić suspendiran, redakciji Dnevnog avaza se javila bivša učenica Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić“ kojoj je upravo Hodžić bio nastavnik.

Bivša učenica koja je rodom iz Zenice M. T. (identitet poznat redakciji) svoje je djetinjstvo je provela u zeničkom naselju Blatuša, ali je po završetku osnovne škole otišla živjeti u inozemstvo.

- Kada smo u 6. razredu dobili predmete tehničko i biologiju, nastavnik Hodžić nam je došao da predaje. Kada su nam dolazili roditelji na informacije Hodžić se uvijek pojavljivao. Moja mama je polagala u jednoj autoškoli gdje je on bio u komisiji za polaganje. Nikad je nije želio pustiti iz tog razloga jer ona nije željela da plati - počinje svoju ispovijest bivša Hodžićeva učenica.

Hodžić je bivšu učenicu izvukao iz razreda sa nastave na pola sata i pitao je broj njene mame.

- Nastavnik Hodžić me pitao da li je moja mama slobodna i tražio od mene da mu dam njen broj. Ja sam se tada preplašila, bila sam tek 6. razred, šta sam ja znala... Samo sam mu rekla da ne znam broj napamet i ušla u razred – kazala je M. T..

Od tog trenutka po njenim riječima nikada nije mogla dobiti veću ocjenu od 2 ili 3, iako je sve znala napamet što god da ju je Hodžić pitao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Takav slučaj se nije desio samo meni, desio se još nekoliko mojim kolegicama iz razreda.

Posebno čudno ponašanje nastavnik Hodžić je imao kada su učenici išli na izlet.

- Kada bi išli na izlet taj isti nastavnik je kretao sa nama. Svi bi nastavnici sjedili naprijed, ali Hodžić je uvijek sjedio nazad sa nama djevojčicama i ispitivao nas. Pitao nas je šta mi radimo u slobodno vrijeme, brojna nezgodna pitanja što nikako ne očekuješ da će ti ih postaviti tvoj nastavnik – dodala je M. T. na kraju.