Šok u Rovinju: Pijani otac zadavio sina koji mu je došao u posjet

Šok u Rovinju: Pijani otac zadavio sina koji mu je došao u posjet

Devetogodišnji Luka Đurić danas je preminuo u Rovinju u popodnevnim satima u Ulici Angela Zulianija 9. Sumnja se da ga je zadavio njegov otac Đuro Đurić(45) kojemu je Luka došao u posjet.

Razlozi tom činu zasad su nepoznati. Đurić, inače višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik i ovisnik o alkoholu, sproveden je u policijsku postaju gdje je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje.

Nakon ubojstva pokušao pobjeći?
Nakon čina za koji ga se sumnjiči navodno je pokušao pobjeći nakon čega je i uhićen. Policiji je ubojstvo dojavljeno oko 16.30 sati.

Prema dostupnim podacima, nesretnog dječaka pronašla je majka Katica B. koja se od Đurića zbog nasilničkog ponašanja razvela. Dječak je živio s majkom i starijom sestrom. Prema neslužbenim informacijama, dječak se nije vraćao kući, pa ga je majka nakon nekoliko neodgovorenih telefonskih poziva odlučila potražiti.

Bio je na krevetu u spavaćoj sobi Đurićeva podstanarskog stana, a prestravljena ga je majka iznijela vani te zapomažući pokušala reanimaciju. Uskoro je stigla i Hitna pomoći, no i pokušaji njenih djelatnika da ožive dječaka bili su bezuspješni.

vecernji.hr