Šok u Hrvatskoj: Pijani otac do krvi izmlatio djevojčicu u šoping-centru?!

...svjedočio premlaćivanju malene djevojčice od strane pijanog oca, piše Glas Istre.

- Došli su muž, žena i dvoje djece. Curica ima oko dvije, a dečko četiri ili pet godina. Otac je ušao s pivom u ruci, a mama je doslovce teturala od pijanstva, a nakon pet minuta provedenih u trgovini otac je pred svim zaposlenicima izubijao kći toliko da je krvi bilo posvuda, po licu djevojčice i na podu, pa sam u prvi mah mislio da joj je polomio zube. Nakon što ju je isprebijao bacio ju je u kolica i ostavio na ulazu i otišao nazad u dućan kod svoje supruge. Tada je njegov sin dotrčao do sestre, skupa s mojim radnim kolegicama, a moja kolegica je brisala krv s te jadne curice dok su roditelji dalje kupovali - prepričao je Miho koji je odmah pozvao zaštitarsku službu šoping centra. Želio je da pozovu policiju i izbace nasilnog muškarca.

- Zaštitari su došli u roku od dvije minute, a cijelo sam se vrijeme tresao od šoka. Zaštitari su odveli oca i njegovu suprugu, a vratili su se nakon možda desetak minuta i kazali mrtvi-hladni da je djevojčica pala! Nismo mogli vjerovati što čujemo. Iako smo im rekli da ju je otac izubijao i da ćemo ostati čekati policiju i svjedočiti o ovom stravičnom događaju, oni nisu reagirali i otišli su natrag u svoje prostorije. Očekivali smo da će uskoro stići policija i da ćemo dati izjave, jer ovo je bilo prestrašno. Od šoka nismo mogli više normalno funkcionirati - dodao je Miho kojeg je šokiralo i to što su zaštitari nasilnika pustili da ode na autobus bez da su zvali policiju.

Siguran je da se nasilje prema djeci nastavilo nakon odlaska iz trgovine. Kaže da su nasilni otac i majka bili Poljaci ili Slovaci u tridesetim godinama.