Smrt kamenovanjem: Oca molila za oprost, a on joj odbrusio: Ne zovi me tako, umri!

islamisti, radikalni islamisti, kamenovanje, oprost
...a sve je gledao njezin otac u prisustvu nekolicine džihadista, koji nije želio uslišiti njezinoj želji da joj oprosti za navodni grijeh.

Smaknuće se dogodilo u Hami, u Siriji, prema podacima sirijske Posmatračnice za ljudska prava, no kada je ubojstvo počinjeno nije moguće utvrditi.

- Bit ćeš kažnjena zbog nedjela koje si počinila. Niko te nije prisilio na to i zato moraš prihvatiti Božji zakon i potčiniti se Božjoj volji, rekao je djevojci jedan od militanata.

Nakon što je prihvatila kaznu djevojka je od svoga oca zatražila oprost. Iako su ga militanti ISIS-a nagovarali da joj oprosti, otac to nije želio učiniti, a u jednom je trenutku povikao: "Ne zovi me oče".

- Moje srce je neposlušno, ne mogu ti oprostiti, govori otac na uznemirujućoj video snimci.

Na koncu, pod pritiskom boraca IS-a, koji su mu pokušali objasniti da će se djevojka susresti s Bogom, pa stoga mora otići u miru, ipak oprašta svojoj kćeri.

Djevojka ga potom zatraži da moli za nju, no on počne vikati: "Da molim za tebe? Ne".

Najzad, nesretna djevojka uputi savjet svim ženama da im čast, a ne život bude na prvom mjestu. Potom su je vezali užetom, okružili i kamenovali do smrti, prenosi jutarnji.hr.

Ovo je prvi puta da su borci IS-a ovakvu snimku objavili, iako su u lipnju kamenovali dvije žene u pokrajini Raka.