Školarac orobio 5 kladionica i trgovinu u Mostaru , te novac trošio na kocku

pljačka

Anto Zečević, 19- godišnjak iz Rumboka kod Rame, suznih je očiju priznao svih šest počinjenih razbojstava u posljednjih mjesec i pol na užem području Mostara. Orobio je pet poslovnica kladionice Bet live i jednu trgovinu, i to sve polumaskiran s velikim kuhinjskim nožem u ruci. Nakon priznanja, nož je pronađen odbačen u kontejneru, a inspektori PU Mostar su uspjeli doći i do dva žrtvama otuđena mobitela, na kojima je očito i pao ovaj mladi razbojnik, prenosi www.vecernji.ba

Prema njegovom iskazu, u nekoliko navrata mu je čuvanjem straže pomagao i dvije godine mlađi sugrađanin (17), protiv kojega još nema konkretnih dokaza. Svi napadi hladnim oružjem su se događali za vrijeme Zečevićevih povremenih dolazaka u Mostar, gdje je, nakon napuštanja redovite nastave u Turističko-ugostiteljskoj školi, izvaredno polagao predmete za profesionalnog konobara.

Prespavao bi kod mlađeg školskog kolege i navodnog pomagača, koji pak uči za kuhara. U svoj prvi razbojnički pohod je pošao zbog novca koji mu je trebao da nastavi život malog kockara, jer je gotovo sav novac trošio u kladionicama i na poker-aparatima, Tako je bilo i s ukupno otuđenih oko 3500 maraka, koje je također u međuvremenu prokockao. U jednom slučaju je oteo najmanje 50 KM, a u drugom najviše 2000 KM.

- Maskiran maramom preko nosa upadao bi na kraju radnog vremena i tražio novac. Ako nije bilo utrška, tražio je novčanike žrtava, od kojih je jedna bila u visokom stupnju trudnoće. Neke od njih su ga odmah prepoznale, kažu iz PU Mostar. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičenog mladića, koji je posrnuo na pragu punoljetnosti, saslušala je i tužiteljica Vesna Pranjić, koja je zatražila određivanje jednomjesečnog pritvora. Uz priznanje, razbojnik-školarac se i kajao zbog učinjenoga te tvrdio da nije imao namjeru nikoga ozlijediti. Podsjetimo, zimus su uhićena i dva studenata, koji su oteti novac također potrošili na kocku i vraćanje dugova kamatarima.

 

Piše: Robert Soldo/VLM