Skočio u smrt sa trećeg kata

Skočio u smrt sa trećeg kata

Prolazio ulicom

Tragedija u kojoj, kako je potvrđeno, nema elemenata krivičnog djela, prijavljena je policiji u 9.50 sati. Kako se doznaje na mjestu događaja, Blagojevića, koji je stajao na prozoru neposredno prije skoka, primijetio je jedan Prijedorčanin koji je u tom trenutku prolazio ulicom. Samo nekoliko sekundi poslije, 43-godišnjak se strmoglavio u ponor.

Šokirani svjedok tragedije ispričao je da je tijelo prvo udarilo u omanji zid pored Doma, a potom je završio glavom i ramenima na trotoaru te nogama na ulici.

Također je potvrdio da je Blagojević nakon pada davao znake života. Nedugo nakon što je primljen u prijedorsku bolnicu, prilikom snimanja CT-a, gdje su ga, zbog težine povrede, pripremali za transport prema Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banja Luci, nesretni čovjek je preminuo.

Uzeo terapiju

Siniša Blagojević bolovao je duže vrijeme od mišićne distrofije, zbog čega ga je obitelj i zbrinula u Dom. Bio je polupokretan. U ponor je s visine od skoro 12 metara iz sobe koju je dijelio sa jednim starijim korisnikom, skočio svega pet minuta nakon što su sobu napustile medicinska sestra i njegovateljica, koje su ga presvukle i dale mu terapiju.

Očevid su, uz suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog tužiteljstva u Prijedoru, obavili prijedorski policajci.

Niko nije mogao naslutiti

Iz Uprave Doma kratko su rekli da izražavaju ogromno žaljenje zbog tragedije koju niko nije mogao naslutiti te da stoje na raspolaganju obitelji, kojoj su ponudili svu potrebnu pomoć.

Siniša Blagojević iza sebe je ostavio majku, za koju je, kako se doznaje, bio izuzetno vezan i koja živi u Prijedoru, te sestru, koja boravi u Crnoj Gori.