Širokobriježanin vozio bez kacige i radaru pokazivao srednji prst

Na snimkama je vidljivo da vozač motocikla nije nosio zaštitnu kacigu te da je, s podignutim rukama, prema stacionarnom radaru pokazao srednje prste.

Policijski službenici su na osnovi snimke s radara vrlo brzo otkrili o kome je riječ. Navedenim motociklom je upravljao tridesetogodišnji B. S. iz Knešpolja, općina Široki Brijeg, te je od njega uzet iskaz tijekom kojeg je priznao da je počinio prekršaj.

Naknadno će se neodgovornom vozaču motocikla B. S. uručiti dva prekršajna naloga. Pokazivanje srednjeg prsta u smjeru stacionarnog radara, odnosno pokazivanje srednjeg prsta policijskim službenicima koji posredstvom stacionarnog radara nadziru promet, policija ocjenjuje kao omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja ili u vezi s obavljanjem službe. Taj “incident” predstavlja narušavanje javnog reda i mira te će se vozaču uručiti prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 700 maraka, piše večernji list.

Vozio 146 km/h

Tri dana kasnije policijski radar je snimio motorno vozilo marke BMW koje se kretalo brzinom od 146 km/h, na dijelu ceste na kojem je brzina ograničena na 60 km/h.

Utvrđeno je da je navedenim vozilom, za koje je naknadnim provjerama utvrđeno da nije registrirano, upravljao četrdesetdvogodišnji D. Lj. iz Donjeg Crnča, općina Široki Brijeg. Policijski službenici su naknadno uzeli iskaz od vozača BMW-a, tijekom kojeg je dotični, suočen s očiglednim dokazima, i priznao prekršaj. I u ovom slučaju podnijet će Općinskom sudu u Širokom Brijegu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv D. Lj. zbog toga što je 26. lipnja, upravljajući neregistriranim vozilom, višestruko prekoračio dopuštenu brzinu te na taj način počinio naročito težak prometni prekršaj, gdje na svu sreću nije bilo posljedica.