SIPA vrši pretres na području Mostara, Posušja, Gruda, Sarajeva...

SIPA vrši pretres na području Mostara, Posušja, Gruda, Sarajeva...
...pružaju podršku u akciji, na terenu vrše uhićenja, pretrese i privođenja.

Akcija je, kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, usmjerena na devet osoba, a pretresi se vrše na ukupno osam lokacija na području Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Posušja i Gruda.

Riječ je o akciji kodnog naziva Gibraltar u borbi protiv organiziranog kriminala i financijskih malverzacija u višemilijunskim iznosima.

Akcija je usmjerena na osobe osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala, a u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, sklapanjem štetnih ugovora, poreznim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilijunskim iznosima.

Kako piše Dnevni avaz, u okviru ove akcije, realiziraju se lišenja slobode osumnjičenih, među kojima su Neven Kulenović (1967.), direktor marketinške agencije S.V.R.S.A, zatim Belma Kulenović (1972.), Sanjin Kulenović (1970.), Lajla Torlak (1978.), glavna i odgovorna urednica PINK BH, Darko Aleksić (1965.), te osumnjičeni Ejub Kučuk (1973.) agencija MITA i Senad Zaimović direktor "Fabrike" (1964.) kao i visoki dužnosnici telekom kompanije „Eronet", među kojima direktori Stipe Prlić (1958.) i Zorana Bakule (1964.)...