FOTO  FOTO/ SIPA uhitila muškarca u Hercegovini: Pronađeno 100 kilograma droge

akcija sipe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Trebinja, u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva “A1”, prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli blizu 100 kilograma opojne droge.

akcija sipe

Tijekom akcije pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila nn materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma. Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

akcija sipe

Vozač teretnog motornog vozila je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 250. KZ BiH “Organizirani kriminal”, u vezi s kaznenim djelom iz člana 195. “Neovlašteni promet opojnim drogama” istog zakona.

akcija sipe