SIPA opet pretresala objekte u Grudama

SIPA opet pretresala objekte u Grudama
ktivnosti su izvedene u suradnji sa pripadnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Pretreseni su objekti koje koriste osobe inicijala R.B. i Z.B. s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tijekom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta jedan stroj za sječenje duhana, oko 170 kg sječenog duhana i drugi predmeti. Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH. Osobe inicijala R.B. i Z.B. sumnjiče se da počinile krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom porezna utaja ili prevara. Oni se sumnjiče da su kao članovi organizirane kriminalne grupe tijekom 2015. godine više puta na tržište Republike Hrvatske prokrijumčarili veće količine sječenog duhana i nezakonito ubacili u ilegalan promet.

R.B. i Z.B. pozvani su jučer u službene prostorije SIPA-e i saslušani u svojstvu osumnjičenih. Tijekom rada na ovom predmetu ostvarena je bliska suradnja sa policijskim tijelima Republike Hrvatske, prilikom čega su intenzivno razmjenjivana operativna saznanja i informacije. Također, na području Republike Hrvatske jučer su koordinirano provedene aktivnosti na terenu. Podsjećamo, u okviru akcije "List", koja je započeta 13. srpnja ove godine, SIPA je lišila slobode više osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem visokotarifnih roba u BiH, odnosno nezakonitim prometom duhana u listu i sječenog duhana, te pretresla objekte na 31 lokaciji na širem području BiH.

Izvor: prvi.tv