Siniša Macan, bivši direktor IDDEEA, uhićen zbog štetnih ugovora vrijednih preko 100 milijuna KM

siniša macan

Macana su uhitili pripadnici SIPA-e po nalogu Tužiteljstva BiH.

- Postupajući po naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su na području Banja Luke, uhitila osobu inicijala S.M. zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

U okviru ove akcije, policijski službenici SIPA-e pretresaju dva stambena objekta koja koristi osumnjičena osoba s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Radi se o aktivnostima u okviru predmeta „IDDEEA", koji se odnosi na zlouporabe prilikom nabavke, isporuke i uspostave sistema za djelimičnu personalizaciju kartica, isporuku opreme i nadogradnju postojeće opreme, kao i isporuku kartica, te kompletni sistem za personalizaciju elektronskih osobnih iskaznica i njegovo održavanje.

Uhićeni će biti priveden u službene prostorije SIPA-e gdje će se kriminalistički obraditi, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja, odlučiti o njegovom daljem statusu, navodi se u priopćenju.