Silovatelj studentice u Splitu na facebooku pisao: 'Ma kakav šarm... i šamar je dovoljan da je oborim s nogu'

Budući da su joj liječnici jedva spasili život operirajući je pet sati, njezin oporavak trajat će dugo. Djevojci nisu oštećeni jajnici i maternica i liječnici se nadaju da će jednog dana moći postati majka.

Osumnjičeni za njezino silovanje Roko Š., inače uzorni student Ekonomskog fakulteta u Splitu, trenutno je iza rešetaka. Kad se ispitaju svi svjedoci, izaći će iz pritvora i braniti se sa slobode. Osumnjičen je za silovanje s osobito teškim ozljedama. Ako dođe do suđenja i sud ga proglasi krivim, u zatvoru bi mogao provesti od tri do petnaest godina.

Policija još istražuje što se točno dogodilo u petak na tulumu u Podstrani, odnosno čime je osumnjičeni djevojci nanio takve ozljede vagine i unutarnjih organa od kojih je djevojka zamalo iskrvarila.

- Policija je podnijela kaznenu prijavu, ali istraga još nije dovršena jer još moramo obaviti cijeli niz razgovora i vještačenja. Trenutačno tražimo predmet kojim je izvršeno kazneno djelo - kažu u splitskoj policiji.

Navodno je angažiran i vještak koji je zaključio da su takve ozljede mogle nastati ako je u vaginu netko gurnuo ruku do lakta ili nekakav tupo-tvrdi predmet. Velik je problem istražiteljima i to što nitko od "vesele ekipe" s tuluma ništa nije vidio ni čuo, silovana se djevojka ničega ne sjeća, a osumnjičeni tvrdi da ju je zadovoljio prstima.

Posvuda krv

Mladi su Splićani u petak slavili oslobađajuću presudu hrvatskim generalima. Roko i njegova kolegica s fakulteta na tulum su stigli posljednji. Već su bili pripiti. Zajedno s još četiri mladića i tri djevojke popili su tri boce viskija i bocu medice. Pušila se i marihuana. Svima se navodno u jednom trenutku od te količine alkohola i marihuane pomračio um, skinuli su se goli i počeli plesati u dnevnoj sobi. Neke osobe bliske ekipi s tuluma kažu da su se Roko i njegova kolegica u jednom trenutku pred svima počeli maziti. Kad su ostali shvatili da bi među njima moglo doći do seksualnog odnosa, izašli su iz dnevnog boravka i ostavili ih same. Što se tamo tada događalo, očito zna samo Roko.

Prema onome što je njegov otac izjavio za Slobodnu Dalmaciju, njegov se sin uspaničio kad je vidio krv i počeo vikati: "Ajme, ajme, zovite Hitnu!" Društvo se tada vratilo u sobu, gdje ih je dočekao stravičan prizor. Djevojka je nepomično ležala u lokvi krvi. Bila je bez svijesti. Krvi je bilo po cijeloj sobi i kupaonici. Netko iz ekipe zgrabio je telefon i pozvao Hitnu pomoć. U bolnicu je zaprimljena oko 18.30 sati s izrazito teškim unutarnjim ozljedama intimnih organa. Liječnici nikad nisu vidjeli ništa slično.

Policija je nedugo nakon toga privela sve sudionike "krvavog tuluma". Nakon što su sa svima razgovarali, došli su do glavnog osumnjičenog - uzornog studenta ekonomije Roka Š. Nitko od njegovih kolega s fakulteta ne može vjerovati da bi Roko mogao napraviti nešto tako stravično. Prema curama je uvijek bio obziran i pažljiv, redovito je išao u teretanu, nije se drogirao. Sa studenticom, za čije je silovanje osumnjičen, pripremao se za ispite. Navodno nisu bili u vezi. Jedan od zadnjih Rokovih statusa na njegovoj Facebook stranici glasio je: "Ma kakav šarm, i šamar je bio dovoljan da je oborim s nogu".

- Nama je nepojmljivo da bi on to mogao napraviti, ispada da je on najgori zločinac. Razumljivo mi je da se sad svi žele izvući i da govore da nisu bili unutra kad se sve to događalo, ali tko zna što je zaista bilo. Svi su bili pijani i svašta je tu bilo, a možda im je netko stavija i tu drogu u piće pa nisu bili svjesni šta rade - rekao je za Slobodnu mladićev otac.

Istražitelji, među ostalim, trebaju utvrditi i je li djevojka tijekom čina uopće bila pri svijesti jer nitko od sudionika tuluma nije čuo njezino zapomaganje.