Silovatelj i pedofil se krio u Mostaru zbog iskaza o ratnom zločinu

zatvor, ivan bender, ubojstvo, silovanje, dileri, droga, policija, dodjela stanova, branitelji, manijak, policija, zatvor, otmica, akcija, taksa, pedofilija, silovanje, ivan bender, zatvor, zlouporaba položaja, silovanje, napad, sud, pljačka banke, Mostar, presuda, pucnjava, Sarajevo, pedofil, Livno, Tomislavgrad, ubojstvo, bjegunac, poticaj, Široki Brijeg, zatvor, vikend, pištolj, javni red i mir, narušavanje, ćatići, majka, sud, ubojstvo, grčka, Široki Brijeg, krađa, policija, crna kronika, poreč, pokušaj ubojstva, sdp h, Hrvatska, hrvatska vlast, zaduženost stanovništva, zaduženja, šverc, uhićenje, BIH, srpkinje, iznenađenje, Njemačka, izbjeglica, izbjeglice, Sarajevo, pucnjava, Mostar, napad, maloljetnik, lišen slobode
Kako smo pisali, ovaj monstruozni zločin dogodio se večer ranije u šumi pokraj trim-staze u naselju Bijeli brijeg. On je od ranije poznavao dječaka i njegovu majku, a pod izgovorom da će mu omogućiti da “zaradi koju marku”, namamio ga je.

Naime, Gazić je prethodno dolazio kod dječakove majke u središte grada i tražio je njezina sina kako bi mu pomogao u nadničarenju. Očigledno to nije bio prvi takav poziv, jer je prikriveni pedofil već imao majčino povjerenje. U Bugojnu je već bio sumnjičen za pedofiliju, a zanimljivo je i to da je silovatelj Sabahudin Gazić u studenome 2008. godine svjedočio u istrazi za ratni zločin nad hrvatskim zarobljenicima, i to u slučaju Nisveta Gasala, Musajba Kukavice, Enesa Handžića i Senada Dautovića.

On je tada iskaz dao kao svjedok optužbe, a prije mjesec dana Handžićeva obrana pozvala ga je za svjedoka obrane, ali se nije pojavio na ročištu. Njegova odsutnost opravdana je time da mu uopće nije uručen sudski poziv jer mu se izgubio svaki trag i više ne stanuje na prijavljenim odredištima, zbog čega je suđenje odgođeno.

Ispostavilo se da se krio u Mostaru, gdje se očito sklonio od ovog svjedočenja. Za vrijeme rata Gazić je u Bugojnu bio pripadnik Armije BiH, a u ljeto 1993. godine radio je kao “zapovjednik osiguranja” u školi “Vojin Poleksić”, gdje su zlostavljani, mučeni i ubijani hrvatski zarobljenici. Bio je i haaški svjedok. “Vojnici HVO-a su se predali u svibnju ili lipnju 1993. To se dogodilo nakon što su im Senad Dautović i Abdulah Jeleč preko megafona obećali da im se ništa neće dogoditi”, govorio je Gazić te dodao da je njih 15 prebačeno u obližnju garažu, dok su ostali odvedeni u drugom smjeru.

“U toj garaži sam jednom vidio Enesa Handžića. On je došao i naredio Vlatku Kapetanoviću da se skine do pasa i stoji u ledenoj vodi”, kazao je Gazić napomenuvši da je i u školi “Vojin Paleksić” bilo “izvođenja, tučnjava i ubojstava”, za koje smatra da su rađena po Handžićevu nalogu.

izvor: večernji list